Заповядайте за 10/15/20 или 25 дни в апартхотел Лъки Банско 5* за пречистване на организма, лечение, подмладяване и разкрасяване.

separation line

За Вашето алтернативно лечение ще се погрижат д-р Махеш и нашите индийски терапевти, използващи само оригинални продукти – над 30 вида масла и 120 вида природосъобразни терапевтични средства.

Аперитив

Концепцията на аперитива е да подобри способността за храносмилане. Най-популярният аперитив за обяд в Аюрведа е каменна сол с парче джинджифил (ОКОЛО 2 грама) и лимон.

Аюрведа изисква да се изпие глътка вода преди храненето. След това изисква да се дъвче джинджифил, топнат в сок от лимон и каменна сол.

Приемането на малко количество храна или напитка преди началото на храненето е с цел стимулиране на желанието за още храна.

Има и други традиционни рецепти за увеличаване на апетита.

Сервира се преди основното ястие, каквото е например расам, супа, дал с подправки, кълнове в гореща супа, печени семена от див копър, гореща лимонада с джинджифил и лимон.

По-долу са посочени няколко примера за аперитив:

Супа от пресни зеленчуци – прави се от зелен лимон, подправки и кориандър.

Расам – представлява индийски аперитив, направен от варени домати с подправки като горчица, червено люто чушле, семена от кимион и др., най-вече през пролетта.

Мунг дал кълнове – варени и поръсени с подправки. Полезен аперитив при всички болести.

Зеленчуков бульон – приготвен с бульон или варени зеленчуци с подправки и е полезен при разстроен стомах.

Манго папад – прави се от пулпа на манго, смесена със захар и изсушена на слънце, най-вече през лятото.

Анараса – приготвя се от джагери, ориз, семена от мак и гхи, най-вече за лятото.

Бананов чипс – прави се като бананът се нареже на шайби, добавя се куркума, сол и се изпържва в олио.

По-долу се посочват някои от билките, които могат да се използват в различни комбинации като аперитив за повишаване на апетита.

Кориандър, сушен джинджифил на прах, асафетида, черен пипер, канела, листа от къри, семена от сминдух, чесън, кокам, мента, семена от кимион, свещен босилек, шафран, тамаринд, ажгон (ажван) и сушено люто чушле.

 

content separation line
[schema type="event" evtype="ChildrensEvent" url="https://www.ayurvedabansko.bg/" name="Аюрведа и Панчакарма за алтернативно лечение | "Аюрведа Банско"" description="Керала идва в Банско! | Запишете се за Аюрведа клиник - заедно детокс, прочистване, лечение на всички болести и подмладяване чрез Панчакарма и Пурвакарма" sdate="2016-09-08" stime="12:30 pm" edate="2016-09-08" duration="00:00" city="Sofiq" postalcode="1000" country="BG" ]
img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.