Заповядайте за 10/15/20 или 25 дни в апартхотел Лъки Банско 5* за пречистване на организма, лечение, подмладяване и разкрасяване.

separation line

За Вашето алтернативно лечение ще се погрижат д-р Махеш и нашите индийски терапевти, използващи само оригинални продукти – над 30 вида масла и 120 вида природосъобразни терапевтични средства.

Чана масала

channa masala

Чана масала

Това ястие се нарича чана масала или чоле масала
Чана масала е най-подходящата храна за кафа пракрути.

Съставки:

  1. 250 г нахут
  2. 500 мл вода
  3. 1 с.л. хималайска сол
  4. Следващата стъпка е да приготвите масала пастата
  5. 5 червени люти чушлета кашмири
  6. 5 средни по големина домата – 400 г.
  7. 2 глави или 10 г. ситно нарязан чесън или 10 скилидки чесън
  8. 8-10 г зърна кориандър
  9. 15 мл слънчогледово олио
  10. 2-3 зелени люти чушлета
  11. 1 чаша или колкото поеме вода
  12. Сол на вкус или около 5 г
  13. ½ с.л. или на вкус гарам масала
  14. 1-2 с.л. накълцани листа от кориандър.
  15. За соса
  16. 1 инч джинджифил
  17. 1 средна глава лук
  18. 1 малък зелен лимон

Приготвяне на чана масала:

Чана се накисва през нощта и се готви под налягане
Изплакнете чана внимателно с вода и я накиснете за през нощта.
Изцедете водата от накиснатата чана.
Сложете чана в тенджера под налягане и прибавете 2-3 чаши вода (докато я покрие)
Сложете 1 с.л.хималайска сол
Гответе чана в тенджера под налягане 10-12 изсвистявания, докато омекне и се сготви добре.
Отцедете водата от варената чана.

Приготвяне на пастата
Измийте 5 домата средна големина и ги нарежете на малки парченца (около 400 г)
Обелете 7-8 скилидки чесън
Измийте 10 г джинджифил и го нарежете на ситно, след което разбъркайте, докато стане на паста.
Прибавете масала от червени люти чушлета кашмири, добавете 2 с.л. зърна кориандър и разбъркайте, докато стане на паста.
Измерете и подгответе всички съставки за приготвянето на чана масала.

Следваща стъпка
Загрейте на бавен огън 3 с.л. олио в тенджера или кадай.
Прибавете масала пастата от чили и кориандър на прах и разбъркайте добре.
Бъркайте постоянно в продължение на 7-8 минути, докато се отдели мазнината.
След това прибавете ½ чаша вода, ако е необходима, и 2-3 зелени люти чушлета.
Смесете всички продукти и разбъркайте добре в продължение на 3-4 минути на слаб огън.
След това прибавете варената чана и разбъркайте с останала част от масала. За повече сос може да добавите още вода.
Сгответе сместа за 10-15 минути на слаб огън.
Ако искате да сгъстите соса, намачкайте леко чаната/нахута.
След като сместа се сготви и смеси напълно, добавете гарам масала и сол на вкус.
Оставете за още 5 мин на огъня, за да се смеси добре, и добавете листа от кориандър за финално гарниране.

Време за подготовка 9-10 ч.
Време за готвене 35 мин.
Общо необходимо време 10, 35 мин.
4 порции

Брой калории в една порция 370 ккал. ,
Мазнини общо 14 г. ,


content separation line
[schema type="event" evtype="ChildrensEvent" url="https://www.ayurvedabansko.bg/" name="Аюрведа и Панчакарма за алтернативно лечение | "Аюрведа Банско"" description="Керала идва в Банско! | Запишете се за Аюрведа клиник - заедно детокс, прочистване, лечение на всички болести и подмладяване чрез Панчакарма и Пурвакарма" sdate="2016-09-08" stime="12:30 pm" edate="2016-09-08" duration="00:00" city="Sofiq" postalcode="1000" country="BG" ]
img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.