Заповядайте за 10/15/20 или 25 дни в апартхотел Лъки Банско 5* за пречистване на организма, лечение, подмладяване и разкрасяване.

separation line

За Вашето алтернативно лечение ще се погрижат д-р Махеш и нашите индийски терапевти, използващи само оригинални продукти – над 30 вида масла и 120 вида природосъобразни терапевтични средства.

Хляб и тестени изделия

По-долу са посочени някои различни видове хляб:

Чапати – плосък хляб, направен със смес от сол и олио за направата на плосък хляб.

Сесаме – прави се с топинг от сусам и олио и сол за вкус

Пратас – по-тежка форма на чапати. Прави се с много масло и гхи и се пълни с различни зеленчуци като картофи, спанак, мети (сминдух), лук, панеер (прясно сирене), микс от зеленчуци.

Наан – по-голям хляб, направен от брашно и семки от сусам, като се готвят на огън над дърва (Бхати).

Батура – друг вид хляб, приготвен от брашно майда и се пържи в олио.

Доса – хляб от Южна Индия, приготвен от ферментирал настърган ориз, престоял една нощ. На следващия ден се пържи на нагорещен котлон с чътни (кокос) и самбар, грейви от Южна Индия, приготвено от смес от всички зеленчуци и подправки.

Апам – тънки палачинки с форма на купа, направени от брашно от ферментирал ориз; придава му се форма с кръгъл уред и се сервира с люто чътни от мента или кокос. То е ферментирало в кокосово мляко или мая.

Бхакри – от жвар бажра или царевица се приготвя плосък хляб, наречен бхакри.

Бисквити – печената форма на тесто с различни ядки може да се счита за хляб

Кхакхра – хрупкав плосък хляб, широко разпространена гужрати храна, сушен за по-дълго съхранение с различни подправки.

Кулча – приготвя се от тесто от брашно, пюре, лук и много подправки, навити в плосък кръг. Пече се до златисто-кафяв цвят, обикновено се натрива с масло и се яде с люто къри от нахут.

Пападам или папад – тънък, хрупкав, напукан хляб, сервиран с ястието като аперитив или за похапване с различни топинги като нарязан лук и домати, топнат в чътни или с други дипове.

Пуран поли – сладък десерт, приготвен с пълнеж от варен нахут, леща, куркума, захар, джагери и подправки. Приготвя се на нагорещен тиган и се поднася с мляко ил гхи.

Роти, Румали роти – това също са различни видове хляб, приготвяни от брашно.

Различни видове плосък хляб може да бъде приготвен от зърнени храни като царевица, просо, дагуса, бажра и ориз, като се приготвят в тиган без олио и могат да се консумират с различни видове къри според необходимостта.

content separation line
[schema type="event" evtype="ChildrensEvent" url="https://www.ayurvedabansko.bg/" name="Аюрведа и Панчакарма за алтернативно лечение | "Аюрведа Банско"" description="Керала идва в Банско! | Запишете се за Аюрведа клиник - заедно детокс, прочистване, лечение на всички болести и подмладяване чрез Панчакарма и Пурвакарма" sdate="2016-09-08" stime="12:30 pm" edate="2016-09-08" duration="00:00" city="Sofiq" postalcode="1000" country="BG" ]
img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.