Заповядайте за 10/15/20 или 25 дни в апартхотел Лъки Банско 5* за пречистване на организма, лечение, подмладяване и разкрасяване.

separation line

За Вашето алтернативно лечение ще се погрижат д-р Махеш и нашите индийски терапевти, използващи само оригинални продукти – над 30 вида масла и 120 вида природосъобразни терапевтични средства.

Млечни продукти

Класическите индийски текстове описват 8 вида мляко:

краве, биволско, козе, камилско, овче, слонско, магарешко, човешко; от тях, най-използвани са кравето, биволското, козето и човешкото. Останалите се ползват според региона, като например камилското мляко в пустинните зони.

Млякото се счита за sampurn aahar и е satmya (възприема се лесно от тялото) и повишава ojhas и имунитета. Балансира вата и пита и може да се консумира с билки.

Кравето мляко е най-сатвично и афродизиак.

Козето мляко е по-леко и може да се ползва вместо майчиното мляко.

Млякото от воден бивол е най-добро при безсъние, но е много трудно за храносмилане.

Млякото може да се ползва като слабително. Суровото мляко е трудно за храносмилане, може да му се добавят билки като сушен джинджифил и куркума за по-лесно храносмилане и усвояване на млякото.

 

content separation line
[schema type="event" evtype="ChildrensEvent" url="https://www.ayurvedabansko.bg/" name="Аюрведа и Панчакарма за алтернативно лечение | "Аюрведа Банско"" description="Керала идва в Банско! | Запишете се за Аюрведа клиник - заедно детокс, прочистване, лечение на всички болести и подмладяване чрез Панчакарма и Пурвакарма" sdate="2016-09-08" stime="12:30 pm" edate="2016-09-08" duration="00:00" city="Sofiq" postalcode="1000" country="BG" ]
img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.