Рецепти по Аюрведа » Супа

Супа

Супата е предимно течно ястие, обикновено поднесено топло или горещо и което се прави, като се комбинират съставки като месо или зеленчуци с подправки.

По-долу са посочени няколко примера за супа

Зеленчукова супа – широко разпространена супа, приготвена от зеленчуци и листни зеленчуци и подправки към тях.

Супа от пиле или месо – прави се от пили или месо, смесено с картоф, пресни зеленчуци, морков, кориандър, карамфил, канела, чесън, лук и др.

Расам – приготвя се от различни подправки, тамаринд, домати и чушлета.

Самбхар – приготвя се от зеленчуци с тамаринд, тур дал и подправки.

Освен гореизброените, има и други съставки за направата на супа:

спанак, тиква, ориз, зелен лимон, кориандър, куркума