Заповядайте за 10/15/20 или 25 дни в апартхотел Лъки Банско 5* за пречистване на организма, лечение, подмладяване и разкрасяване.

separation line

За Вашето алтернативно лечение ще се погрижат д-р Махеш и нашите индийски терапевти, използващи само оригинални продукти – над 30 вида масла и 120 вида природосъобразни терапевтични средства.

Нашият екип

Аюрведа Клиник Банско - Екип
Аюрведа клиник Банско и Панчакарма | Теодор Кордев, ръководител

Ръководител на програмата: Теодор Кордев

Образование: Специалност “Кинезитерапия“ – степен Магистър в НСА „Васил Левски” в гр. София, България.

Практика: Опитът на г-н Кордев включва повече от 10 години като организатор на програми, целящи преминаването и придържането към здравословния начин на живот. През професионалната си кариера той практикува паралелно различни системи на йога, както в България, така и в Индия. Преминава теоретично и практическо обучение по медитативни практики на:

  • Сахаджа йога в град Дхарамсала, щат Химачал Прадеш (в подножието на Хималаите в Индия);
  • Кундалини Маха Йога в Дхянийоги Институт за Проучвания на Индийска Медицина и Холистична Наука (в град Ахмедабад, Индия), където е изучавал принципи и приложение на мантра практиката.

Отново в Индия се докосва и запознава с принципите и приложението на древната Аюрведа медицина, която се явява като неразделна част от месните йога практики. Теодор е сертифициран да участва в множество семинари по йога към Европейско Фитнес и Уелнес училище по системата на Айенгар йога и Ащанга йога с водещ Хулио Папи.

Теодор е прилагал методите на Аюрведа многократно и е убеден в нейния силно положителен лечебен и профилактичен аспект, освен това е привърженик на холистичния подход към нашето здраве.

green-leaf-line

Аюрведа клиник Банско и Панчакарма | Д-р Махеш Гарже, лекар

Аюрведа доктор Махеш Вилас Гарже

Сертификати:
доктор Махеш Вилас Гарже сертификат за доктор от M.C.I.M. от университета на Maharashtra Council of Indian Medicine – https://www.mcimindia.org.in/
доктор Махеш Вилас Гарже сертификат за Аюрведа медицина и хирургия от университета на UNIPUNEhttp://www.unipune.ac.in/превод, удовстоверение

Образование: Факултет по Аюрведа медицина и хирургия – степен Бакалавър към университета в град Пуна, Индия, през 2000 година.

Практика: Д-р Гарже е „Аюрведачаря” (Ayurvedacharya), т.е. Гуру на Аюрведа. Лицензиран лекар по аюрведична медицина и хирургия от индийското правителство. Специализиран в лечение с използване на билкови лекарства според Аюрведа.

Д-р Гарже е квалификациран да прилага около 400 различни видове билки, включително различни формули за тяхното съчетаване и дозиране, за лечение на всякакви типове болести. Специализирал е и в традиционната система от индийския щат Керала, а именно Панчакарма. Той е последовател на висшата аюрведична медицина от Керала, позната като Аря Вайдя Чикитса (Arya Vaidya Chikitsa), основана преди повече от 500 години от „Mahrashi Gurudeo Vagbhata”.

Професионалната му кариера го е срещала многократно с лекари и професори по медицина, притежаващи богат опит, които дори са давали консултация на президента и на министър-председателя на Индия! Много пациенти успешно са се доверявали и са били излекувани от неговите ръце чрез традиционни лечебни Аюрведа техники в техния оригинален вид.

Д-р Махеш Гардже е привърженик на теориите, търсещи психосоматичната причина на болестния процес. Според него силата на ума е ключова в лечебния процес, съответно трябва да бъде въвлечена в него, за да се стигне до по-успешни резултати.

green-leaf-line

Аюрведа клиник Банско и Панчакарма | главен индийски терапевт

Аюрведа терапевт Вилас Нараяна Мангал

Сертификати:
доктор Махеш Вилас Гарже сертификат за доктор от M.C.I.M. от университета на Maharashtra Council of Indian Medicine – http://www.arshayoga.com/ , превод

Образование: Степен Магистър по Панчакарма медицина в „Arsha Yoga Vedyappetham Coimbatore”, който е сред най-реномираните Аюрведа училища.

Практика: Вилас е абсолютен експерт в процедурите на Панчакарма, където разполага с над 14 години опит. В момента е преподавател в същото училище, което е завършил. Силата му е в подготовката на лекарства на билкова основа, които след това се използват при различни терапии. Базира билковите смеси според индивидуалната Доша на пациентите.

green-leaf-line

 

Аюрведа клиник Банско и Панчакарма | втори терапевт

Аюрведа терапевт Данажи Марути Докаре

Образование: Сертифициран терапевт по Аюрведа Панчакарма.

Практика: Докаре е натрупал 12 години професионален опит, работейки в много известни и уважавани аюрведични клиники в Индия, и е усвоил различни видове традиционни аюрведични масажи и терапии до ниво експерт. В момента работи и за хирурзи-ортопеди в град Пуна, Индия. Основните му умения са съсредоточени в аюрведичната рехабилитация при проблеми със ставите и гръбначния стълб.

green-leaf-line

Д-р Мохини Махеш Гарже - аюрведичен лекар | Аюрведа Банско

Аюрведа доктор Мохини Махеш Гарже

Сертификати:
доктор Мохини Махеш Гарже сертификат за доктор от M.C.I.M. от университета на Maharashtra Council of Indian Medicine – http://www.arshayoga.com/ , превод

Образование: Завършва университета „S.C. Mutha Aryangla Vaidyak Mahavidyalaya Satara“ в град Сатара, Индия, през 2005 година. Това е най-старата образователна структура в щат Махаращра, създадена в далечната 1913 година.

Практика: Г-жа Гарже е аюрведичен лекар и е експерт, провеждащ всички специфични и интензивни процедури при Панчакарма – област, в която има богат опит. В същото време е експерт и в приготвянето на индийска храна според аюрведичните методи, работи сериозно в аюрведичната клиника на съпруга си – д-р Махеш Гарже – в град Пуне.

green-leaf-line

Рекха Сутар - аюрведичен панчакарма терапевт | Аюрведа Банско

Терапевт Рекха Сутар

Образование: Г-жа Сутар също е сертифициран терапевт по Аюрведа Панчакарма.

Практика: Тя е сред най-опитните терапевти в клиниката със завидните си 16 години професионален опит в областта на терапиите към Панчакарма. Работила е към реномирани аюрведични клиники в градовете Мумбай и Пуне. Нейната силна страна е провеждането на Панчакарма процедурите при пациенти, които страдат от сърдечни заболявания.

content separation line
[schema type="event" evtype="ChildrensEvent" url="https://www.ayurvedabansko.bg/" name="Аюрведа и Панчакарма за алтернативно лечение | "Аюрведа Банско"" description="Керала идва в Банско! | Запишете се за Аюрведа клиник - заедно детокс, прочистване, лечение на всички болести и подмладяване чрез Панчакарма и Пурвакарма" sdate="2016-09-08" stime="12:30 pm" edate="2016-09-08" duration="00:00" city="Sofiq" postalcode="1000" country="BG" ]
img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.