FB PIXEL

Нашият екип

Профилна снимка

Асен Теофилов – Ръководител

Аюрведа клиник Банско се ръководи от Асен Теофилов – висококвалифициран и опитен кинезитерапевт, който работи всеотдайно за успешното функциониране и развитие на клиниката.
Квалификация
• През 2010 г. завършва средното си образование в ПГТХТ Никола Стойчев, гр. Разлог, специалност Кетъринг. Специализираният курс на обучение го подготвя за професията ресторантьор, а придобитите знания и умения за организация и управление поставят здравите основи на бъдещото му кариерно развитие.

• През 2014 г. Асен Теофилов завършва специалност Кинезитерапия във факултет Обществено здраве, здравни грижи и спорт на Югозападния университет Неофит Рилски. Бакалавърската степен му дава квалификация да работи в кинезитерапевтични и спортни центрове, като извършва функционално-диагностична, профилактична, лечебна и рехабилитационна дейност във всички възрастови и професионални групи.

• Преминава няколко специализирани курса на обучение и придобива следните сертификати:

– Мануална мобилизация на гръбначния стълб и Мануална мобилизация на периферните стави (2013), издадени от Асоциацията на физиотерапевтите в България.
– Сертификат за проведена практика в реална работна среда, издаден от д-р Петранка Тодорова-Беличина, ИПСМП по физиотерапия и рехабилитация (2014).
– Сертификат за работа по 5-звезден стандарт, издаден от английската обучаваща фирма Resense (2016).

Практика
– В периода 2014 – 2016 г. работи в луксозния хотел Меалия Гранд Хермитаж в Златни пясъци, където съвместява функциите на кинезитерапевт и обучаващ терапевт в СПА центъра, следващ стандартите на испанската верига Sol Hotels.

– Професионалният му път продължава в хотел Кемпински Хотел Гранд Арена Банско (2016 – 2017), където е кинезитерапевт, специалист по физиотерапия и рехабилитация на хора в постоперативен период до пълното им възстановяване.

– През 2017 г. Асен Теофилов става част от екипа на СПА центъра на апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс *****. Скоро след това професионализмът, организационните му качества и всеотдайност в работата го издигат до ръководител на специализираната клиника на хотела Аюрведа клиник Банско.

Профилна снимка

Д-р Балажи С. Павар

Д-р Балажи Павар е висококвалифициран лекар по Аюрведа с впечатляващ практически опит.

Квалификация
 • През 2001 г. завършва престижния аюрведичен колеж с официално признат статут на университет Bharati Vidyapeeth в гр. Пуна със степен B.A.M.S. – бакалавър по аюрведична медицина и хирургия.
 • През 2006 г., придобива степен магистър по аюрведична фармакология (MD/MS Ayurved – Ayurved Vachaspati & Ayurved Dhanvantari).
 • Понастоящем, той е асоцииран професор (доцент) в аюрведичния медицински колеж LRP Islampur в щат Махараштра, Югозападна Индия, както и гост-лектор на различни семинари, работни курсове и конференции по аюрведична медицина.
Практика
 • Д-р Балажи Павар започва лекарската си практика през 2001 г. Натрупва опит в болниците Ayu care (Трисур, Керала) и Пунарвасу (Пуна, Керала).
 • Негови наставници са известният учител по Аюрведа Рагаван Тирумулпад (Калакуду, Керела) и д-р Санджай Пандазе.
 • През 2004 г. открива собствена клиника, в която практикува лечение на заболявания, детоксикация, уелнес и подмладяване.
 • Същевременно е аюрведичен консултант, който работи с пациентите за промяна в начина им на живот.
Профилна снимка

Аюрведа терапевт Вилас Нараян Мангале

Завършил е едно от най-престижните училища за Аюрведа „Arsha Yoga Vedyappetham Coimbatore”. Магистър по Панчакарма медицина.

Квалификация
Завършил е едно от най-престижните училища за Аюрведа „Arsha Yoga Vedyappetham Coimbatore”. Магистър по Панчакарма медицина.
Практика
Вилас Мангал е специалист в Панчакарма процедурите.
Към момента е и преподаващ в училището, което завършва.
Има богат над 14 годишен опит в Панчакарма областта.
Специалист е в приготовлението на билкови лекарства, използвани в различни аюрведични терапии.
Също така изготвя различни билковите смеси, предназначени за всеки индивидуален тип доша.
Профилна снимка

Аюрведа терапевт Суми Раджапан Пилай

Суми Раджапан Пилай е международен терапевт по Аюрведа с доказана компетентност и опит в областта на древната лечебна система.
Квалификация
Професионалната ѝ специализация обхваща пълната гама аюрведични лечебни терапии и практики, които изпълнява чрез стриктно придържане към автентичните техники.

Притежава диплома за терапевт по Аюрведа Панчакарма от института SSLC в Индия.

Практика
В продължение на 12-години работи като аюрведичен терапевт в болницата Сиваря Аюрведик, Чатханур, Индия.

От 2017 г. Суми Раджапан Пилай е част от екипа на Аюрведа клиник. Благодарение на своя професионализъм, чувство за отговорност и социални умения тя е ангажирана с изпълнението на всички програми и процедури, предлагани в клиниката.

Профилна снимка

Аюрведа терапевт Данажи Марути Докаре

Данажи Марути Докаре е сертифициран терапевт по Аюрведа Панчакарма с 12-годишен професионален опит.
Квалификация
Данажи Марути Докаре е достигнал най-високото, експертно ниво в прилагането на традиционните аюрведични масажи и терапии.
Практика
 • По-голямата част от кариерата на Докаре протича в различни болници и клиники в Индия.
 • Той работи с хирурзи ортопеди и се специализира в областта на аюрведичната рехабилитация при проблеми със ставите и гръбначния стълб.
 • Член е на екипа на Аюрведа клиник Банско от 3 години.
Bindu Thomas - Ayurveda therapy - Ayurveda Bansko

Аюрведа терапевт Бинду Томас

Бинду Томас е силно мотивиран специалист, който се стреми към непрекъснато усъвършенстване на своите професионални качества и умения.
Квалификация
 • Бинду Томас е международен терапевт по Аюрведа.
 • Тя има диплома по Аюрведа Панчакарма от Института по медицински сестри в BHARAT SEVAK SAMAJ / MEDI PLUS AYURVEDA COLLEGE OF Nursing -ALAPPUZHA.
 • Извършва всички видове масажи и процедури за тяло, включително: ароматерапия, рефлексотерапия на стъпала, дълбоки тъкани и шведски масаж, пилинг на цяло тяло, процедури за лице, масаж на глава и рамене, маникюр, педикюр и други.
Практика
 • В продължение на 5 години Бинду Томас работи като аюрведа и СПА терапевт в различни центрове и комплекси в своята родина – Индия.
  Опит:

 • NAMMIHEALTH RESORT – ERANAKULAM
 • AYURKSHETHARA AYURVEDA HOSPITAL – CHERTHALA
 • THALIYOLA WELLNESS PROPERTY WISPERING WATERS – COCHIN
 • АЮРВЕДА И ЙОГА КЕРАЛА ЦЕНТЪР – МАСКВА, РУСИЯ
 • S.M AYURVEDA WOMENS HOSPITAL – ERNAKULAM
 • От АВГУСТ 2022 г. е козметичен и аюрведичен терапевт в АЮРВЕДА КЛИНИК БАНСКО.
Профилна снимка

Аюрведа готвач Рижу Слееба Пуватунгал

Завършил е с отличие престижният институт Food Craft Institute в Каламассери, Керала. Притежава диплома за начините на приготвяне на аюрведични и други ястия (F&B Production).
Квалификация
Завършил е с отличие престижният институт Food Craft Institute в Каламассери, Керала. Притежава диплома за начините на приготвяне на аюрведични и други ястия (F&B Production). В богата му визитка присъстват множество сертификати от готварски курсове в Керала, Индия.
Практика
Професионалното му развитие започва с 3-месечен обучителен курс в Аюрведична Клиника Kalari Kovilakom.

Показвайки отлични знания и демонстрирайки завидни умения в приготвянето на аюрведични ястия бързо е забелязан от някой от най-големите хотели в Индия. Работи 6 месеца като COMMI-1 Chef в пет звездният крайбрежен ризорт The Raviz Kovalam. От 2022 г. е част от екипа на Аюрведа Клиник Банско.

Профилна снимка

Камал Кишор – Йога инструктор

Камал Кишор започва да практикува йога на 12-годишна възраст под ръководството на Свами Сарасвати в Дивайн Лайф Съсайъти, Ришикеш, Индия.
Квалификация
 • През август 2007 г. участва в 21-дневен курс по йога за поддържане на добро общо здравословно състояние, организиран от Бихарската школа по йога, Мунгер (Бихар), Индия.
 • В продължение на три години, от 2012 до 2015 г., Камал Кишор изучава различни видове йога: Сатиананда йога, Раджа йога, Кундалини йога, Крия йога, Мантра йога, Нада йога, йога за деца, ведически ритуали за хармонизиране на чакрите и живота, йога Саняса, създадена от Свами Сарасвати.
 • Практика
 • През 2013 г. участва в подготовката на поредното издание на Световната конвенция по йога, проведена в Бихар, Индия.
 • В периода 15 – 29 март 2015 г. провежда курсове по йога и тематични концерти в Тимишоара и Букурещ (Румъния) за асоциация Културен център Рабиндранат Тагор.
 • От май 2015 до януари 2016 г. посещава различни духовни и йога водачи в Хималаите, с чиято помощ задълбочава познанията си и усъвършенства уменията си в практикуването на йога.
 • Тук може да резервирате в Аюрведа клиник Банско