Заповядайте за 10/15/20 или 25 дни в апартхотел Лъки Банско 5* за пречистване на организма, лечение, подмладяване и разкрасяване.

separation line

За Вашето алтернативно лечение ще се погрижат д-р Махеш и нашите индийски терапевти, използващи само оригинални продукти – над 30 вида масла и 120 вида природосъобразни терапевтични средства.

Пурвакарма и Панчакарма пречистване и детокс

Тайладара терапия

В резултат на заседнал и нездравословен начин на живот в нашия организъм се отделят видове токсини – „Ама“, представляващи шлаки, които постепенно се трансформират в лепкава субстанция, която организмът трудно успява сам да изведе на повърхността и да изчисти.

Благодарение на Аюрведичните системи Пурвакарама и Панчакарма имаме възможността да се пречистим от тези токсини.

ПУРВАКАРМА е съвкупност от външни процедури, спомагащи раздвижването на зоните с натрупани токсини и разкрасяват. Тези процедури помагат на тялото да се подготви за терапии за вътрешно пречистване.

Част от Пурвакарма процедурите са:

 • сауна с билки;
 • масажи с билкови масла и билков прах;
 • обливане с масла;
 • термични процедури.

Най-важните дейности в Пурвакарма са омазняване с билково олио и загряване.  По време на първите дни от терапията се изпълняват Пурвакарма терапии, които в последствие се съчетават с Панчакарма процедури за вътрешно пречистване.

ПАНЧАКАРМА е лечебна терапия за вътрешно пречистване на организма от токсини, тежки метали и свободни радикали чрез съчетаване на няколко вида терапии (очистителни и слабителни).

Панча означава „пет“, а карма – „дейност“ или „процес“.

Петте основни метода на Панчакарма са: повръщане, прием на лечебни масла през носа, прием на слабителни средства, лекарствена клизма и пречистване на кръвта.

Всеки един от методите се препоръчва при специфични проблеми:

 • Лечебното повръщане: бива извършвано с помощта на медицински билки. Грижи се за премахването на Капа токсините, натрупвани в тялото и дихателния тракт. Предписва се на пациенти със силен дисбаланс в Капа Доша.
  Дневната терапия води до разслабващо и мобилизиращо токсините действие, което да ги отстрани.
  Препоръчително е при: бронхиална астма,
  сенна хрема, хронични алергии, псориазис, витилиго, повишено ниво на киселинността на стомаха.
 • хронично запушване на носа, затлъстяване, отток, кожни проблеми, психологически проблеми.
 • Слабителните средства: чрез лечебни билки се предизвиква слабителното действие. Терапията премахва Пита токсините от  тялото, които са ситуирани в черния дроб и жлъчния мехур, напълно почиства храносмилателния тракт до нивото на тънкото черво.
  Препоръчва се при: хронична треска, астма, кожни проблеми /херпес, параплегия, хемиплегия, проблеми със ставите, диабет, проблеми с храносмилането, увеличена киселинност на стомаха, витилиго, псориазис, запек, главоболие, елефантизъм и гинекологични проблеми.
 • Лекарствена клизма е  главната лечебна терапия на Панчакарма.
  Тя изчиства натрупалите се токсини в дебелото черво при всичките три Доши. Тази терапия има подмладяващ ефект.
  Протича като Олио или Гий, смесено с билкова отвара, и бива използвано като клизма, за да почисти дебелото черво и да повиши неговия мускулен тонус. Трае няколко дни, според здравословното състояние на човека.
   Препоръчителна е при: лечението на Параплегия, Хемиплегия, колит, синдром на раздразненото черво, храносмилателни проблеми, запек, дископатия и ишиас, хепатомегалия и спленомегалия, цервикална спондилоза, наднормено тегло, сексуални проблеми, хемороиди и безплодие.
 • Въвеждането на лекарства през лигавицата на носа с лечебно билково олио пречиства натрупаните Капа токсини от главата и врата.
  Базирано на здравословното състояние на всеки пациент, този метод бива провеждан до 30 дни.
  Желателно е да се прави при: дихателни проблеми, парализа на Бел, безсъние, зрителни проблеми и проблеми с паметта,
  невралгия на нервус Тригеминус, премахва излишната слуз,
  увеличена пигментация на лицето, подобряване на гласа, преждевременното побеляване на косата, хемиплегия, главоболие от различен произход, синдром на замръзналото рамо, загуба на обоняние и вкус, мигрена, полипи в носа, схващане на врата, носни алергии, синуит, неврологически дисфункции.
 • Процедура за пречистване на кръвта е препоръчително само в крайно редки случаи. Понякога тя се провежда по време на главната панчакарма и само по предписание на Аюрведичния лекар.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРЕЧИСТВАНЕТО

 • Помагат на здравия да запази своето здраве, а на болния – да си го върне
 • Спокойствието, равновесието и активното, нормално функциониране на организма, са резултатите от действието на процедурите.
 • Изчистват се над 50% от тежките метали и вещества в организма на човек.
 • Тялото се подмладява, тонизира и започва да функционира на естествени обороти.
 • Подобрява се потокът на енергията Прана, като това води до душевен и емоционален ефект.

Приложението само на отделни методи от Пурвакарма или Панчакарма е опасно и може да доведе до влошаване на здравето, а не до неговото подобряване.
В Аюрведа Клиник Банско тези методи се изпълняват последователно, в определения ред и под контрола на аюрведичния лекар и терапевт.

Аюрведа методите Пурвакарма и Панчакарма са новост в лечението, спрямо западния начин на мислене, но неоспоримите резултати ги нареждат сред успешните практики на една древна култура.

НАПРАВЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯ

content separation line
[schema type="event" evtype="ChildrensEvent" url="https://www.ayurvedabansko.bg/" name="Аюрведа и Панчакарма за алтернативно лечение | "Аюрведа Банско"" description="Керала идва в Банско! | Запишете се за Аюрведа клиник - заедно детокс, прочистване, лечение на всички болести и подмладяване чрез Панчакарма и Пурвакарма" sdate="2016-09-08" stime="12:30 pm" edate="2016-09-08" duration="00:00" city="Sofiq" postalcode="1000" country="BG" ]
img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.