Заповядайте за 10/15/20 или 25 дни в апартхотел Лъки Банско 5* за пречистване на организма, лечение, подмладяване и разкрасяване.

separation line

За Вашето алтернативно лечение ще се погрижат д-р Махеш и нашите индийски терапевти, използващи само оригинални продукти – над 30 вида масла и 120 вида природосъобразни терапевтични средства.

Кухненски уреди и принадлежности

В аюрведическата кухня се използват различни видове метални съдове – златни, сребърни, медни – или пръстени

Аюрведа препоръчва храната да се приготвя в специални камбанообразни метални съдове. Храната може да се приготвя и съхранява в различни видове пръстени съдове.

Друг важен елемент от аюрведическата кухня е формата на съдовете за приготвяне на храна. Всяко ястие трябва да се приготвя и съхранява в съдове с кръгла форма.

За сервиране на вода и храна

За най-подходящо се счита сервирането на храна в сребърни съдове. Среброто е смятано за най-добрия метал, тъй като премахва токсините от храната и я пречиства.

Най-добре е водата за пиене да се съхранява в медни съдове. Водата, съхранявана в медни съдове, стимулира храносмилането и е лесна за преработка. Тя е много полезна за хора, които страдат от проблеми с щитовидната жлеза, черния дроб и камъни в жлъчката.

Съхраняваната в пръстени съдове вода помага за намаляване на киселинността и при кожни проблеми.

Водата трябва да се съхранява само в кръгли съдове. Съхранявана така, водата е полезна за редица сърдечни проблеми като високо кръвно налягане.

Храната трябва да се приготвя на бавен огън. За най-добър начин на приготвяне на храна се счита готвене на огън от горящо дърво.

НАПРАВЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯ

content separation line
[schema type="event" evtype="ChildrensEvent" url="https://www.ayurvedabansko.bg/" name="Аюрведа и Панчакарма за алтернативно лечение | "Аюрведа Банско"" description="Керала идва в Банско! | Запишете се за Аюрведа клиник - заедно детокс, прочистване, лечение на всички болести и подмладяване чрез Панчакарма и Пурвакарма" sdate="2016-09-08" stime="12:30 pm" edate="2016-09-08" duration="00:00" city="Sofiq" postalcode="1000" country="BG" ]
img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.