Аюрведа Козметика » Грижа за лицето

Грижа за лицето

Грижата за лицето може да се извърши по два начина:

  1. Маска за лице
  2. Масажни масла за лице

Маска за лице

Красотата на лицето се сравнява с луната. Лицето трябва да блести ярко като луната. Аюрведа описва група от билки, които са познати като „варня“ само за подобряване на кожата на лицето. Тези билки установяват оригинален цвят и тен на индивида. Те насърчават цвета и тена на кожата на лицето.  Билки, известни като коригиращи тена на кожата на лицето, са сандалово дърво, куркума, ветивер, манджиста, индийска сарсапарила, шафран и др. Прахът от тези билки се използва за подготовка на маска за лице, която помага за предотвратяване на акне, суха кожа или твърде мазна кожа , пигментации, бледа кожа, тъмни кръгове около очите, различни видове екзема са общи кожни заболявания, които засягат кожата на лицето.

Маската за лице се приготвя в обикновена вода или розова вода. Понякога маската за лице може да се приготви и с мляко или млечна мазнина.  Прясната паста от билки също се използва като маска лице за подмладяване на кожата на лицето.

Масажни масла за лице

Различни видове масла или кремове се използват за масаж на лицето. Понякога прах се използва и за масаж на лицето за почистване. Това е вид ексфолиране или пилинг действие, което почиства лицето. Масажът с прах също ще спомогне за подобряване на кръвообращението и почистване на лицето

Наименование на продукта Общо приложение
1 Елади Чурнам (маска) Маска, приготвена в масло от мътеница или розова вода или кокосово масло, използвано за маска за лице за елади чурнам. Използва се най-често при проблеми с пигментацията, свързани с елади чурнам.
2 Кункумади Тайлам За масаж на лицето масажът се използва за подобряване на тена на кожата
3 Налпамаради Кера Тайлам За масаж на лице се използва това масло.
4 Вранаропана Тайлам За лекуване на белезите на лицето
5 Колкулатади Чурнам Използва се като ексфолиант
6 Сатадута Гритам За приложение като крем при много дерматологични състояния като слънчево изгаряне

НАПРАВЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯ