FB PIXEL

Интервю с д-р Ашли Вадапарамбил Антъни

18.01.2019

Аюрведа Панчакарма терапевт

Ashly-Vadaparambil

Здравейте!

  1. Бихте ли се представили с няколко думи.

Казвам се Ашли Антъни и съм индийски Панчакарма терапевт от Южна Индия (Керала). Преминала съм специализиран курс на обучение по Аюрведа Панчакарма в аюрведичен център Sree Sastha Kalari.

В личен план мога да кажа, че съм човек, който е грижовен по природа и обича да помага на хората в нужда. Тези черти от характера ми ме отведоха на различни места в Индия, като Ananda в Хималаите, терапевтичен център Ayush, екоселище Nimba и др.

===================================================

  1. Как направихте първите си стъпки в аюрведа?

Идвам от областта Керала, наричана още „страната на Бога“, където аюрведа се ползва със статут на общоприета медицина с дългогодишна и много здрава традиция, която е жива и днес. Това ми повлия да поискам да навляза по-дълбоко в нейните тайни и да придобия знанията и уменията, които да ми помогнат да бъда полезна на хората.

===================================================

  1. Как аюрведа промени живота Ви?

Като социална наука, чийто център е човекът и профилактиката на здравето, аюрведа промени живота ми към по-добро. Мога да бъда полезен на много хора в нужда, да допринеса за намаляване на техните страдания и болки, както и да им помагам да поддържат добро здравословно състояние.

===================================================

  1. Как бихте описали дошите на човек, който е начинаещ в аюрведа?

Откакто ни е предоставено знанието за трите доши (Пита, Вата и Кафа), ние сме в състояние да си обясним природата и функциите на човешкото тяло от гледна точка на аюрведа.

===================================================

  1. Как бихте обяснили накратко правилата на хранене според аюрведа?

Основните правила на хранене в аюрведа зависят от агни, т.нар. „храносмилателен огън“. Всеки човек има различен храносмилателен капацитет, който е в зависимост от доминиращата по рождение доша, както и от Виркрути (състоянието на дисбаланс на някоя от дошите). За правилното захранване на тялото е особено важно да се следва правилото да се пие вода само когато човек изпитва жажда.

===================================================

  1. Какво бихте казали за финал?

Това, което мога да кажа на базата на своя професионален опит, е, че аюрведа е най-добрата медицина за превенция на болестите.

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *