По-долу са посочени различни видове индийски хляб:
Чапати – плосък хляб, направен със смес от олио и сол.
Сесаме – приготвя се с топинг от сусам, олио и сол за вкус.
Пратас – по-тежка разновидност на чапати
Приготвя се с много масло и гхи и се пълни с различни зеленчуци: картофи, спанак, мети (сминдух), лук, панир (прясно сирене), микс от зеленчуци.
Наан – по-голям хляб (плоска питка), приготвен от брашно и сусамово семе, който се пече на открит огън.
Батура –приготвя се от брашно майда и се пържи в олио.
Доса – хляб от Южна Индия, приготвен от ферментирал настърган ориз.
Оризът престоява една нощ и на следващия ден се пържи на нагорещен котлон с чътни (кокос) и самбар; поднася се с грейви сос от Южна Индия, приготвен от различни зеленчуци и подправки.
Апам – тънка палачинка с форма на купа (използва се специален уред).
Приготвя се от брашно от ферментирал в кокосово мляко или мая ориз и се сервира с люто чътни от мента или кокос.
Бхакри – плосък хляб, приготвен от жвар бажра или царевица.
Бисквити – запеченото тесто с различни ядки може да се счита за хляб.
Кхакхра – хрупкав плосък хляб (широкоразпространена гуджарати храна), който се суши с различни подправки за по-дълго съхранение.
Кулча – плоска кръгла питка, направена от тесто от брашно, пюре, лук и много подправки.
Пече се до златистокафяво, натрива се с масло и се поръсва с люто къри от нахут.
Пападам или папад – тънък, напукан, хрупкав хляб, сервиран преди или заедно с ястието.
Може да се консумира и самостоятелно, потопен в чътни, или в съчетание с различни дипове и топинги, напр. нарязан лук и домати.
Пуран поли – сладка плоска питка с пълнеж от варен нахут, леща, куркума, захар, джагери и подправки. Приготвя се в нагорещен тиган и се сервира с мляко ил гхи.
Роти, Румали роти –други видове хляб, приготвени от брашно.
Различните видове плосък хляб могат да се приготвят също така от царевица, просо, дагуса, бажра и ориз.
Пекат се в тиган без олио и могат да се консумират с различни видове къри.