Рецепти по Аюрведа » Салата

Салата

Салатата е топло или студено ястие, което може бъде приготвено по най-разнообразни начини.
Има зелени салати, зеленчукови салати, салати с месо, салати с морски дарове, плодови салати.

Суровите салати са студени, твърди и по-трудни за храносмилане.

Трябва да се консумират, докато са пресни, за предпочитане по време на обедното хранене.

За приготвянето на различни видове салати могат да се използват следните зеленчуци: домат, лук, краставица, червено цвекло, морков, варен картоф, спанак, зеле, листа от кориандър, ряпа, репички, кокос.

Обикновено салатите се овкусяват със сол, лимон, олио и различни сосове.

За вечеря може да се консумира салата с лимон и джинджифил.

Кошамбир – зеленчукова салата, приготвена от накиснат разделен грам дал, краставица, морков и лимон.