FB PIXEL

Смес от подправки

В Аюрведа подправките играят съществена роля в различните терапевтични процедури за вътрешно и външно лечебно въздействие върху тялото.

Външната им употреба е под формата на лапа, използвана за разширяване на кръвоносните съдове и облекчаване на болка.

Вътрешният им прием като добавка към ежедневната храна прочиства тялото, предпазва срещу болести и отслабва енергиите Вата и Кафа.

Индийски Подправки

Видове индийски подправки в аюрведичната кухня

Някои индийски подправки, които се използват при приготвянето на вегетариански и невегетариански ястия са например:
  • Тамаринд
  • Дафинов лист
  • Индийско орехче
  • Ажван
  • Шафран
  • Черен пипер
  • Семена от кимион
  • Мента
  • Синапено семе
  • Кориандър на прах
  • Джинджифил
  • Канела
  • Сусамово семе
  • Куркума
  • Карамфил
  • Асафетида
  • Сминдух и др.

Всички изброени подправки могат да се използват като дижестив и за подсилване на вкуса на храните и напитките.

Тук може да резервирате в Аюрведа клиник Банско