Супата е предимно течно ястие, което обикновено се поднася топло или горещо и се приготвя чрез комбинирането на съставки като месо или зеленчуци с подправки.
По-долу са посочени няколко вида супа:
Зеленчукова супа – широкоразпространена супа, приготвена от кореноплодни и листни зеленчуци с подправки.
Супа от пиле или месо – приготвя се от пилешко или друго месо, смесено с картоф, пресни зеленчуци, морков, кориандър, карамфил, канела, чесън, лук и др.
Расам – приготвя се от тамаринд, домати, чушлета и различни подправки.
Самбхар – приготвя се от зеленчуци с тамаринд, тур дал и подправки.
Други съставки за направата на супа: спанак, тиква, ориз, зелен лимон, кориандър, куркума.