Рецепти по Аюрведа » Супа

Супа

Супата е предимно течно ястие, което обикновено се поднася топло или горещо и се приготвя чрез комбинирането на съставки като месо или зеленчуци с подправки.

По-долу са посочени няколко вида супа:

Зеленчукова супа – широкоразпространена супа, приготвена от кореноплодни и листни зеленчуци с подправки.

Супа от пиле или месо – приготвя се от пилешко или друго месо, смесено с картоф, пресни зеленчуци, морков, кориандър, карамфил, канела, чесън, лук и др.

Расам – приготвя се от тамаринд, домати, чушлета и различни подправки.

Самбхар – приготвя се от зеленчуци с тамаринд, тур дал и подправки.

Други съставки за направата на супа: спанак, тиква, ориз, зелен лимон, кориандър, куркума.