Туршията е ястие със сладко-кисел вкус, което подобрява вкусовите качества на основното ястие.
Индийските туршии обикновено се правят с олио, оцет, сок от лимон или вода, сол и подправки.
По-долу са посочени няколко примера за индийски туршии:
Туршия от амла – амла, олио, оцет, сол, чушле, захар.
Туршия от лимон – лимон, олио, оцет, захар, лют червен пипер.
Туршия от чесън – чесън, олио, оцет, захар, лют червен пипер.
Туршия от зелени чушлета – зелени чушлета, олио, оцет, захар, куркума на прах.
Туршия от червени чушлета – червени чушлета, олио, оцет, захар, лют червен пипер.
Туршия от домат – домат, олио, оцет, захар, лют червен пипер.
Туршия от лук – лук, олио, оцет, захар, лют червен пипер.
Туршия от месо – месо, олио, оцет, захар, лют червен пипер, куркума на прах.
Туршия от риба – риба, олио, оцет, захар, лют червен пипер, подправки.