FB PIXEL

Интервю с д-р Вилас Мангале

23.01.2019

Аюрведа Панчакарма терапевт

Аюрведа терапевт Вилас Нараяна Мангал

Здравейте!

  1. Бихте ли се представили с няколко думи.

Аз съм Вилас Н. Мангале, Панчакарма терапевт.Професионалното ми обучение премина в Arshayoga Vidyapectham CBЕ, Индия. Дипломирах сепрез 2001 година.Притежавам експертно ниво за работа поаюрведичната системаПанчакарма ив приготвянето на аюрведични растителни медикаменти.

===================================================

  1. Как направихте първите си стъпки в аюрведа?

Винаги съм искал да работя в областта на здравеопазването. Избрах аюрведа, след като имах възможност да се убедя в ефективността нанейните методи и предписания.

===================================================

  1. Как аюрведа промени живота Ви?

Аюрведа промени живота ми на всички равнища, но най-вече с това, че ми даде възможност да сбъдна мечтата си да помагам на хората в нужда.

===================================================

  1. Как бихте описали дошите на човек, който е начинаещ в аюрведа?

Мисля, че е важно хората да познават основните свойства на Вата, Пита и Кафа, затова обикновено обяснявам именно тях. Когато пациентите успеят да разберат основните принципи и механизма, по който действат трите основни енергии, започват да вярват в аюрведа.

===================================================

  1. Как бихте обяснили накратко правилатаза хранене според аюрведа?

Концепциятаза агни, която стои в основата на храненето, е обяснена много добре в аюрведа. Основното правило е човек да се храни според усещането си за глад, продиктувано от нуждите и капацитета на организма.Трябва да следваме призивите на своето тяло, защото то ни подсказва от какъв вид храна има нужда и може да обработи.

===================================================

  1. Какво бихте казали за финал?

Аюрведа е наука, която променя живота, тяе помагала и ще продължи да помага на хората независимо от тяхното географско местоположение, произход, културни различия, лични възгледи и убеждения. Тя е основана на универсални истини, които са приложими навсякъде по света.Аюрведа терапевт Вилас Нараяна Мангал” width=”140″ height=”166″ />

 

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *