FB PIXEL

Интервю с д-р Джуоти Чарамкандатил Раджан

21.01.2019

Аюрведа Панчакарма терапевт

doctor-joythi

Здравейте!

  1. 1. Бихте ли се представили с няколко думи.

Аз съм Джуоти Чарамкандатил Раджан – Панчакарма терапевтот Южна Индия (Керала). Притежавам диплома по Аюрведа Панчакарма от Благотворителен фонд Soukhya къмаюрведа болницаThodupuzha. Работила съм на много прочути места в Индия, такива като Sathathyu, Хайдарабад, аюрведа болница Sanjeevaniв Бангалор, курортните комплексиThamara в Корг и др.

===================================================

  1. Как направихте първите си стъпки в аюрведа?

Идвам от областта Керала, в която аюрведа се прилага не само като традиционна медицина, но и до голяма степен е изместила конвенционалната. Това влияние заедно с личното ми убеждение за ефективността на аюрведичните методи, които са се доказали през хилядолетията, беше моят мотив да насоча интересите и усилията си в тази посока.

===================================================

  1. Как аюрведа промени живота Ви?

Аюрведа напълно промени живота ми както в личен план – като се придържам към нейната философия и предписания, така и в професионален– като намалявам страданията на хората и им помагам да поддържат добро здравословно състояние.

===================================================

  1. Как бихте описали дошите на човек, който е начинаещ в аюрведа?

Ние разполагаме със знание, базирано на трите доши – Вата, Пита и Кафа. Просто казано, всяка от дошите обяснява природата на човешкото тяло.

===================================================

  1. Как бихте обяснили накратко правилата на хранене според аюрведа?

Хранете се само тогава, когато изпитвате глад. Консумирайте леки храни, които се отнасят за Вашия тип доша (Пракрути). Не консумирайте тежки храни.

===================================================

  1. Какво бихте казали за финал?

Аюрведа е първата медицина, използвана за лечение на различни болести – твърди се, че е на повече от 5000 години. Нейната основна цел е превенцията на заболяванията.

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *