FB PIXEL

Интервю с Асен Теофилов – ръководител на Аюрведа клиник Банско

25.11.2018

Асен Теофилов снимка | Ayurveda Bansko1. Каква е историята на Аюрведа клиник Банско?

Аюрведа клиник Банско е открита на 15.04.2015 г. с лекуващ лекар д-р Махеш Гарже и терапевт Вилас Н. Мангале. Първоначално програмата се провежда два месеца през пролетта и два месеца през есента. По това време клиниката работи с не повече от 6 – 7 клиенти, чийто престой е с продължителност 7, 10, 14 или 21 дни. Същите периоди са запазени и днес, но вече имаме много по-добри условия за работа, повече терапевти, индийски готвач и индийски йога инструктор. Всички тези промени придават на програмата съвсем различен облик.

2. Какво предлагате на клиентите си?

В Аюрведа клиник Банско предлагаме перфектни условия за пълноценна Пурвакарма и Панчакарма, а в края на престоя клиентите ни получават заключение със съвети и насоки за Пасчаткарма.

С метода Пурвакарма тялото се подготвя за последващи терапии; чрез Панчакарма се постига пълно прочистване на организма от токсични вещества, радиоактивни агенти, тежки метали и др., а Пасчаткарма е методът за запазване на постигнатите чрез Пурвакарма и Панчакарма резултати и подмладяване на организма.

Предлагаме пълна промяна на начина на живот, промяна на хранителния режим, съобразена с индивидуалната доша (Пракрути), пълна детоксикация на организма, по-дълъг, по-здравословен и по-пълноценен живот.

3. Кое най-много допада на посетителите?

Вниманието, съпричастността и топлото отношение на всеки един от нашия екип е първото, което клиентите ни забелязват. Харесват също така различните терапии и процедури, които правим, заниманията по йога сутрин и вечер, аюрведичната храна и не на последно място – резултатите, които постигат.

4. Увеличава ли се популярността на аюрведа? За какво хората се обръщат към нея – за здраве, за красота или и за двете?

Разбира се, че става все по-популярна. Това е уникална наука, която е създадена преди 5000 години. Описани са рецепти, които се прилагат до днес от много аюрведични специалисти и лекари, следващи традиционните методи на лечение.

Аюрведа е наука, която предлага преди всичко превенция. Това е и причината да я наричат още ваксина срещу всички болести.

За клиентите, които търсят здраве или възстановяване от дадено заболяване, аюрведичната медицина предлага разнообразни терапии за лечение чрез продукти на билкова основа и специални лечебни процедури.

За хората, които идват при нас за красота или за да поддържат постигнатия прогрес, терапиите са насочени към хидратиране на тялото, засилване на мускулната и костната система, подобряване на кръвообращението и подмладяване на организма (така наречената Расаяна).

Аюрведа е показана и при двете групи клиенти, без значение дали ни посещават за здраве, или „само“ за красота. Процедурите и терапиите са много разнообразни и обхващат изключително голям диапазон.

5. Каква е Вашата формула за успех?

Тайната на успеха за мен е да изпитваш радост от това, което правиш, както и от умението да създадеш добър екип, с който да споделяш тази радост.

Работата ми се подчинява на следното мото:
Да се съберете, е началото, да продължите заедно, е прогрес, да работите заедно – това е успех!

6. Какво Ви отличава? С какво се гордеете?

Доброто сърце и силата да помагам на нуждаещите се хора, без значение дали са болни, или не. Да се раздавам 100 % абсолютно винаги, е уникална черта не само в моя характер, но и на всеки един от екипа ни.

Гордея се с добрите резултати, които постигат нашите клиенти в Аюрведа клиник Банско.

7. Какво бихте казали на клиентите си – настоящи и бъдещи?

Бих им казал: Мислете винаги позитивно, прочистете съзнанието си от негативни мисли, следвайте принципите на аюрведа и живейте дълго и пълноценно!

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *