Език:

Интервю с Асен Теофилов – ръководител на Аюрведа клиник Банско

Интервю с Асен Теофилов – ръководител на Аюрведа клиник Банско
Асен Теофилов снимка | Ayurveda Bansko

Асен Теофилов снимка | Ayurveda Bansko1. Каква е историята на Аюрведа клиник Банско?

Аюрведа клиник Банско е открита на 15.04.2015 г. с лекуващ лекар д-р Махеш Гарже и терапевт Вилас Н. Мангале. Първоначално програмата се провежда два месеца през пролетта и два месеца през есента. По това време клиниката работи с не повече от 6 – 7 клиенти, чийто престой е с продължителност 7, 10, 14 или 21 дни. Същите периоди са запазени и днес, но вече имаме много по-добри условия за работа, повече терапевти, индийски готвач и индийски йога инструктор. Всички тези промени придават на програмата съвсем различен облик.

2. Какво предлагате на клиентите си?

В Аюрведа клиник Банско предлагаме перфектни условия за пълноценна Пурвакарма и Панчакарма, а в края на престоя клиентите ни получават заключение със съвети и насоки за Пасчаткарма.

С метода Пурвакарма тялото се подготвя за последващи терапии; чрез Панчакарма се постига пълно прочистване на организма от токсични вещества, радиоактивни агенти, тежки метали и др., а Пасчаткарма е методът за запазване на постигнатите чрез Пурвакарма и Панчакарма резултати и подмладяване на организма.

Предлагаме пълна промяна на начина на живот, промяна на хранителния режим, съобразена с индивидуалната доша (Пракрути), пълна детоксикация на организма, по-дълъг, по-здравословен и по-пълноценен живот.

3. Кое най-много допада на посетителите?

Вниманието, съпричастността и топлото отношение на всеки един от нашия екип е първото, което клиентите ни забелязват. Харесват също така различните терапии и процедури, които правим, заниманията по йога сутрин и вечер, аюрведичната храна и не на последно място – резултатите, които постигат.

4. Увеличава ли се популярността на аюрведа? За какво хората се обръщат към нея – за здраве, за красота или и за двете?

Разбира се, че става все по-популярна. Това е уникална наука, която е създадена преди 5000 години. Описани са рецепти, които се прилагат до днес от много аюрведични специалисти и лекари, следващи традиционните методи на лечение.

Аюрведа е наука, която предлага преди всичко превенция. Това е и причината да я наричат още ваксина срещу всички болести.

За клиентите, които търсят здраве или възстановяване от дадено заболяване, аюрведичната медицина предлага разнообразни терапии за лечение чрез продукти на билкова основа и специални лечебни процедури.

За хората, които идват при нас за красота или за да поддържат постигнатия прогрес, терапиите са насочени към хидратиране на тялото, засилване на мускулната и костната система, подобряване на кръвообращението и подмладяване на организма (така наречената Расаяна).

Аюрведа е показана и при двете групи клиенти, без значение дали ни посещават за здраве, или „само“ за красота. Процедурите и терапиите са много разнообразни и обхващат изключително голям диапазон.

5. Каква е Вашата формула за успех?

Тайната на успеха за мен е да изпитваш радост от това, което правиш, както и от умението да създадеш добър екип, с който да споделяш тази радост.

Работата ми се подчинява на следното мото:
Да се съберете, е началото, да продължите заедно, е прогрес, да работите заедно – това е успех!

6. Какво Ви отличава? С какво се гордеете?

Доброто сърце и силата да помагам на нуждаещите се хора, без значение дали са болни, или не. Да се раздавам 100 % абсолютно винаги, е уникална черта не само в моя характер, но и на всеки един от екипа ни.

Гордея се с добрите резултати, които постигат нашите клиенти в Аюрведа клиник Банско.

7. Какво бихте казали на клиентите си – настоящи и бъдещи?

Бих им казал: Мислете винаги позитивно, прочистете съзнанието си от негативни мисли, следвайте принципите на аюрведа и живейте дълго и пълноценно!

ХАРЕСАХТЕ СТАТИЯТА? СПОДЕЛЕТЕ Я С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!
← прочетете и тези статии →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


CAPTCHA Image
Reload Image

© 2014-2019 Лъки Банско – Хотел в Банско на 2015 г. Всички права запазени.

img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.