FB PIXEL

Излекувайте се, но махнете и причините за болестите – вижте как!

22.01.2017

Нуждаете се от лечение на гастрит? Или на множествена склероза? На депресия? На ставни или сърдечно-съдови заболявания? На черен дроб?

От каквато и болест да страдате, можете да се обърнете към Аюрведа Клиник Банско. Там лекуват всички болести по природосъобразен начин. И не само ги лекуват, а премахват и причините за тях.

Кашаям Дара

В Аюрведа Клиник в Банско ще възстановите здравето си, ще се подмладите, имунитетът ви ще се подсили, ще се върнете към активния, пълноценен живот. И ще научите как да  поддържате тялото и духа си, за да избегнете всякакви болести.  

Клиниката е първият у нас Индийски център за лечение с Аюрведа. Това е древна индийска природосъобразна медицина, която е част от Знанието за живота. Названието произлиза от „аюр”  и „веда” – живот и  знание, в превод от санскрит.

Като цяло Аюрведа е философска система, отношение към света и човека, и взаимодействието им, начин на живот. Йога практиките са неделима част от нея.

Прилагана като медицина над 5000 години, Аюрведа днес е разпространена на всички континенти. Лечебното въздействие на методите й Пурвакарама и Панчакарма е с признание от Световната здравна организация.

Удвъртанам

Аюрведа лекува чрез възстановяване на балансите на три вида енергии в тялото, възвръща естествените дейности на организма. Това става чрез съчетаване на външно и вътрешно пречистване от токсините, натрупани като шлаки в тялото от нездравословния начин на живот. Прочистването е съчетано със специален Аюрведа режим на хранене, йога, медитация.

Интересно е отношението към храната, което е показателно, че говорим и за философия, а не просто за хранене. Храната трябва да се приготвя с чисти мисли. Трябва да е вкусна, за да е полезна. Поднася се с любов. Трябва да се консумира с внимание, умът да е спокоен и съсредоточен.

Самата храна се дели на три вида според енергийния заряд. Първият е на благостта – продукти със сочен вкус и приятен мирис: свежи плодове и зеленчуци, орехи, царевица, зърнени храни, млечни продукти и др.

Вторият заряд е на страсттахрани, които имат силно изразен вкус или мирис – люто, кисело или горчиво, като тук влизат и плодове.

Третият енергиен заряд е на невежеството. Тук например са алкохолът и храните, които са приготвени повече от 3 часа преди храненето.

Външното пречистване става с Пурвакарма – комплекс от външни процедури – масажи с лечебни масла, сауна с билки и др., които извеждат повърхностните токсини и подготвят тялото за мощно вътрешно прочистване.

Вътрешното прочистване става чрез Панчакарма. Посредством слабителни и очистителни терапии тялото се освобождава от токсини, тежки метали, свободни радикали.

Цялостното лечение – прочистване, хранителен режим, гимнастика, е строго индивидуално. В Аюрведа клиник Банско то се назначава от Аюрведа лекаря след диагностиката. Персоналният план се прави според типа тяло на пациента, вида и степента на заболяването, общото му състояние.

Тук трябва да се отбележи, че чрез откриването на енергийни дисбаланси, Аюрведа лекарят може да предвиди скорошни заболявания, които още не са се проявили и така да ги спре навреме.

За профилактика и при симптоми, в Аюрведа клиник Банско препоръчват 7-дневен курс. При леки болестни състояния е подходящо лечението от 10 и 14 дни. При по-сериозни болестни процеси ще е необходим 21-дневният курс, като лечението може да продължи и по-дълго.

Просто се обърнете към Аюрведа клиник Банско – те поемат всичко останало, а вие ще се излекувате.

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *