Език:

Излекувайте се, но махнете и причините за болестите – вижте как!

Излекувайте се, но махнете и причините за болестите – вижте как!
Аюрведа клиник Банско продукти за терапии

Нуждаете се от лечение на гастрит? Или на множествена склероза? На депресия? На ставни или сърдечно-съдови заболявания? На черен дроб?

От каквато и болест да страдате, можете да се обърнете към Аюрведа Клиник Банско. Там лекуват всички болести по природосъобразен начин. И не само ги лекуват, а премахват и причините за тях.

Кашаям Дара

В Аюрведа Клиник в Банско ще възстановите здравето си, ще се подмладите, имунитетът ви ще се подсили, ще се върнете към активния, пълноценен живот. И ще научите как да  поддържате тялото и духа си, за да избегнете всякакви болести.  

Клиниката е първият у нас Индийски център за лечение с Аюрведа. Това е древна индийска природосъобразна медицина, която е част от Знанието за живота. Названието произлиза от „аюр”  и „веда” – живот и  знание, в превод от санскрит.

Като цяло Аюрведа е философска система, отношение към света и човека, и взаимодействието им, начин на живот. Йога практиките са неделима част от нея.

Прилагана като медицина над 5000 години, Аюрведа днес е разпространена на всички континенти. Лечебното въздействие на методите й Пурвакарама и Панчакарма е с признание от Световната здравна организация.

Удвъртанам

Аюрведа лекува чрез възстановяване на балансите на три вида енергии в тялото, възвръща естествените дейности на организма. Това става чрез съчетаване на външно и вътрешно пречистване от токсините, натрупани като шлаки в тялото от нездравословния начин на живот. Прочистването е съчетано със специален Аюрведа режим на хранене, йога, медитация.

Интересно е отношението към храната, което е показателно, че говорим и за философия, а не просто за хранене. Храната трябва да се приготвя с чисти мисли. Трябва да е вкусна, за да е полезна. Поднася се с любов. Трябва да се консумира с внимание, умът да е спокоен и съсредоточен.

Самата храна се дели на три вида според енергийния заряд. Първият е на благостта – продукти със сочен вкус и приятен мирис: свежи плодове и зеленчуци, орехи, царевица, зърнени храни, млечни продукти и др.

Вторият заряд е на страсттахрани, които имат силно изразен вкус или мирис – люто, кисело или горчиво, като тук влизат и плодове.

Третият енергиен заряд е на невежеството. Тук например са алкохолът и храните, които са приготвени повече от 3 часа преди храненето.

Външното пречистване става с Пурвакарма – комплекс от външни процедури – масажи с лечебни масла, сауна с билки и др., които извеждат повърхностните токсини и подготвят тялото за мощно вътрешно прочистване.

Вътрешното прочистване става чрез Панчакарма. Посредством слабителни и очистителни терапии тялото се освобождава от токсини, тежки метали, свободни радикали.

Цялостното лечение – прочистване, хранителен режим, гимнастика, е строго индивидуално. В Аюрведа клиник Банско то се назначава от Аюрведа лекаря след диагностиката. Персоналният план се прави според типа тяло на пациента, вида и степента на заболяването, общото му състояние.

Тук трябва да се отбележи, че чрез откриването на енергийни дисбаланси, Аюрведа лекарят може да предвиди скорошни заболявания, които още не са се проявили и така да ги спре навреме.

За профилактика и при симптоми, в Аюрведа клиник Банско препоръчват 7-дневен курс. При леки болестни състояния е подходящо лечението от 10 и 14 дни. При по-сериозни болестни процеси ще е необходим 21-дневният курс, като лечението може да продължи и по-дълго.

Просто се обърнете към Аюрведа клиник Банско – те поемат всичко останало, а вие ще се излекувате.

ХАРЕСАХТЕ СТАТИЯТА? СПОДЕЛЕТЕ Я С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


CAPTCHA Image
Reload Image

© 2014-2019 Лъки Банско – Хотел в Банско на 2015 г. Всички права запазени.

img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.