FB PIXEL

Аюрведа помага на хора със здравословни проблеми. Вижте как!

30.12.2016

Наби Пуранам

Какво знаете за Аюрведа? Първото, което трябва да научите за тази древна медицина е, че тя успешно лекува всички болести по природосъобразен начин. Няма заболяване на която и да е система в организма, което да не се лекува с Аюрведа. Използват се билки, масла, очистителни и слабителни терапии. Има и отделен дял за хирургически интервенции.

Зародила се преди повече от 5 хиляди години в Индия, днес тази медицина е позната на всички континенти. А методите й Пурвакарама и Панчакарма имат авторитетно световно признание – от Световната здравна организация.

У нас тази древна медицина се прилага в Аюрведа Клиник Банско. Клиниката е първият Индийски център в България за лечение с Аюрведа. Лекуването е съпроводено с пълен детокс, като тялото се подмладява и разкрасява.

Аюрведа всъщност е цялостна система, начин за възприемане на света и човека. Показателно за това е, че тази медицина например е неразривно свързана с йога практиките. Лечебните й процедури за прочистване на организма са съчетани в сложен комплекс от начин на хранене, натоварване, почивка, йога, медитация.
Всичко това Аюрведа докторът назначава индивидуално за всеки пациент според конкретното му състояние и типа тяло. Не може предписаното на един, да се използва от друг, или да се прилага частично. Персоналният лечебен план се назначава след медицинските прегледи и диагностиката.

Прутаванша дараШиро Лепам

Пурвакарма са серия външни въздействия – масажи и втриване на билки и масла, различни термични процедури. Те подготвят тялото за Панчакарма – вътрешно прочистване чрез слабителни и очистителни терапии.

Храненето при Аюрведа е показателно, че тази медицина е част от цялостна система, обобщила мъдростта на древните индийци. Така например, храната трябва да се приготвя в добро разположение на духа, със светли мисли, защото е много важна като даваща енергия за организма. Освен това, ако не е вкусна или се консумира повече от три часа след приготвянето, тя не е полезна, дори и да е приготвена с природосъобразни продукти.

С индивидуалния план, предписан ви от лекаря, в Аюрведа клиник Банско на практика ще видите модел, с който да поддържате здравето си стабилно. Отделно за мотивация има и лекции.

Това е. Обърнете се към Аюрведа клиник Банско, излекувайте се, подмладете се и дръжте болестите далеч от вас!

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *