Език:

Излекувайте се с Аюрведа, спрете да боледувате!

Излекувайте се с Аюрведа, спрете да боледувате!
Мажал Кизи терапия | Ayurveda Clinic Bansko

С Аюрведа ще излекувате болестта си по природосъобразен начин – без да поглъщате хапове, които помагат на едно, а вредят на друго. В луксозната Аюрведа клиник Банско ще ви съставят индивидуален план, като лечението може да е 7, 10, 14 или 21 дни.

Мажал Кизи

Не бива обаче да спирате до тук – само до излекуването на дадената болест. Защото заболяването ви, каквото и да е то, най-вероятно е част от общия социален проблем у нас. А той е, че вече ни наричат „най-боледуващата нация“.

Според статистиките, през последните години страната ни неотклонно е водеща в Европа по смъртност от сърдечно-съдови заболявания и тумори.

Казваме това, защото за този проблем може да има различни причини, но и една основна, която зависи от нас. Това е собственото ни отношение към собственото ни здраве.

Масово храненето ни е нездравословно – не е балансирано, прекаляваме с мазното и хлебното, с множество вредни храни, при това най-често ядем между другото, „на крак“ или пред компютъра. Тормозим организма си с пълна липса на ритъм за работа и почивка, все повече ограничаваме движението и връзката с природата.

Аюрведа клиник Банско процедура „Такрадара“

В крайна сметка трупаме в организма си тежки метали, пестициди, свободни радикали, токсини, които нарушават естествените му функции. Така се създават предпоставките за болестите.

Аюрведа, която е на повече от 5000 години, мъдро се насочва към премахване на причините за заболяванията. Към което трябва да се насочим и ние след излекуването, за да не се повтори болестта или да дойдат други.

Както казахме, в Аюрведа клиник Банско ще ви съставят персонален план. Той ще е според резултатите от диагностиката, вашия индивидуален телесен тип и общото ви състояние.

Към Аюрведа клиник Банско, която се помещава в петзвездния хотел Лъки Банско, може да се обърнете, каквото и заболяване да имате. Древната медицина Аюрведа е намерила лечение на всички болести.

В тази луксозна клиника в Банско работи лицензиран индийски екип, воден от гуру на аюрведа – д-р Махеш Гарже. Лечението се основава на две основни неща – природосъобразно пречистване на организма, и здравословно аюрведа хранене.

Съчетаването им в различни комбинации е строго индивидуално за всеки пациент и се назначава от аюрведа лекаря.

В комплекса от процедури и терапии се включват и йога упражнения, и медитация. Предвидени са и лекции за мотивация да се спазват принципите на Аюрведа и след лечението.

В Аюрведа клиник Банско се постига детокс на организма по двата метода на Аюрведа – Пурвакарама и Панчакарма. Пурвакарма включва външни процедури за раздвижване на зоните с токсините, с което тялото да се подготви за вътрешното прочистване.

Външните процедури са масажи и обливания с масла, билкови сауни, масажи с билки на прах, термични процедури. Самото вътрешно прочистване – Панчакарма, става посредством очистителни и слабителни терапии.

Храненето е особено важно за Аюрведа, като му се отдава ритуално значение. Храната трябва да се приготвя с позитивни, чисти мисли и да се консумира до три часа след приготвянето. Тя е полезна, само ако е вкусна. Поднася се с любов, а консумацията трябва да е при спокойно състояние на духа, с внимание, обърнато към храненето.

Откривате ли някакви прилики или разлики с вашия режим? Верният отговор ще получите в Аюрведа клиник Банско. 

 

https://www.ayurvedabansko.bg/purvakarma-i-panchakarma-i-detoks/

 

ХАРЕСАХТЕ СТАТИЯТА? СПОДЕЛЕТЕ Я С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


CAPTCHA Image
Reload Image

© 2014-2019 Лъки Банско – Хотел в Банско на 2015 г. Всички права запазени.

img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.