FB PIXEL

Излекувайте се с Аюрведа, спрете да боледувате!

18.02.2017

С Аюрведа ще излекувате болестта си по природосъобразен начин – без да поглъщате хапове, които помагат на едно, а вредят на друго. В луксозната Аюрведа клиник Банско ще ви съставят индивидуален план, като лечението може да е 7, 10, 14 или 21 дни.

Мажал Кизи

Не бива обаче да спирате до тук – само до излекуването на дадената болест. Защото заболяването ви, каквото и да е то, най-вероятно е част от общия социален проблем у нас. А той е, че вече ни наричат “най-боледуващата нация”.

Според статистиките, през последните години страната ни неотклонно е водеща в Европа по смъртност от сърдечно-съдови заболявания и тумори.

Казваме това, защото за този проблем може да има различни причини, но и една основна, която зависи от нас. Това е собственото ни отношение към собственото ни здраве.

Масово храненето ни е нездравословно – не е балансирано, прекаляваме с мазното и хлебното, с множество вредни храни, при това най-често ядем между другото, “на крак” или пред компютъра. Тормозим организма си с пълна липса на ритъм за работа и почивка, все повече ограничаваме движението и връзката с природата.

Аюрведа клиник Банско процедура „Такрадара“

В крайна сметка трупаме в организма си тежки метали, пестициди, свободни радикали, токсини, които нарушават естествените му функции. Така се създават предпоставките за болестите.

Аюрведа, която е на повече от 5000 години, мъдро се насочва към премахване на причините за заболяванията. Към което трябва да се насочим и ние след излекуването, за да не се повтори болестта или да дойдат други.

Както казахме, в Аюрведа клиник Банско ще ви съставят персонален план. Той ще е според резултатите от диагностиката, вашия индивидуален телесен тип и общото ви състояние.

Към Аюрведа клиник Банско, която се помещава в петзвездния хотел Лъки Банско, може да се обърнете, каквото и заболяване да имате. Древната медицина Аюрведа е намерила лечение на всички болести.

В тази луксозна клиника в Банско работи лицензиран индийски екип, воден от гуру на аюрведа – д-р Махеш Гарже. Лечението се основава на две основни неща – природосъобразно пречистване на организма, и здравословно аюрведа хранене.

Съчетаването им в различни комбинации е строго индивидуално за всеки пациент и се назначава от аюрведа лекаря.

В комплекса от процедури и терапии се включват и йога упражнения, и медитация. Предвидени са и лекции за мотивация да се спазват принципите на Аюрведа и след лечението.

В Аюрведа клиник Банско се постига детокс на организма по двата метода на Аюрведа – Пурвакарама и Панчакарма. Пурвакарма включва външни процедури за раздвижване на зоните с токсините, с което тялото да се подготви за вътрешното прочистване.

Външните процедури са масажи и обливания с масла, билкови сауни, масажи с билки на прах, термични процедури. Самото вътрешно прочистване – Панчакарма, става посредством очистителни и слабителни терапии.

Храненето е особено важно за Аюрведа, като му се отдава ритуално значение. Храната трябва да се приготвя с позитивни, чисти мисли и да се консумира до три часа след приготвянето. Тя е полезна, само ако е вкусна. Поднася се с любов, а консумацията трябва да е при спокойно състояние на духа, с внимание, обърнато към храненето.

Откривате ли някакви прилики или разлики с вашия режим? Верният отговор ще получите в Аюрведа клиник Банско. 

 

https://www.ayurvedabansko.bg/purvakarma-i-panchakarma-i-detoks/

 

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *