FB PIXEL

Не се оставяйте на болестта – потърсете Аюрведа Клиник Банско!

23.02.2017

Ако са започнали да ви атакуват болести, значи е време да се обърнете към Аюрведа клиник в Банско. Там работи лицензиран индийски екип под ръководството на д-р Махеш Гарже, който е гуру на Аюрведа.

Пизичил сарванга дара или Каясека

В Аюрведа клиник Банско лекуват всички болести. Използват се методите на древната медицина Аюрведа – тя е на повече от 5 000 години. Зародила се в Индия, с времето се е разпространила и днес се практикува в цял свят.

Лечението е природосъобразно. То е комплекс от процедури и терапии за пречистване на организма, аюрведа хранене, йога и медитация. Съчетанието им е различно за всеки пациент.

След диагностиката, аюрведа лекарят назначава индивидуален план. Той е в зависимост от телесния тип на пациента, заболяването и неговата степен, общото здравословно състояние.

Пречиствайки тялото от натрупаните токсини, пестициди, свободни радикали, тежки метали, Аюрведа възстановява естествените енергийни баланси, свързани с физиологичните функции. Така се премахват причините за заболяванията.

Патрапотали сведа панчакизи

На база установен при диагностиката енергиен дисбаланс, аюрведа лекарят може да установи наближаващо заболяване, което още не е проявило симптомите си, и да го предотврати.

Постигнатият в Аюрведа клиник Банско детокс на организма по естествен начин е съпътстван с ефекта на подмладяване и разкрасяване.

По време на лечебния курс ви се гарантира 5-звезден комфорт и обслужване – Аюрведа клиник Банско е луксозна, намира се в апартхотел Лъки Банско.

При курса ще релаксирате, тонусът ви ще се вдигне, ще станете по-енергични. От консултациите с аюрведа доктора ще разберете как да се грижите за тялото и духа си, за да не боледувате. Защото Аюрведа освен медицина, е и начин на живот, мироглед.

Според този мироглед, здравето само по себе си е щастие. Без него не можем да се радваме пълноценно на живота.

Природосъобразното пречистване на организма при Аюрведа става по методите Пурвакарма и Панчакарма, чийто лечебен ефект е признат от Световната здравна организация.

При Пурвакарма се използват външни процедури – масажи и обливания с лечебни масла, масажи и сауни с билки, термични процедури. Те раздвижват местата с токсините и разкрасяват, помагат на тялото да се подготви за вътрешното пречистване – Панчакарма. При Панчакарма се комбинират очистителни и слабителни терапии.

Двата метода за прочистване се съчетават с природосъобразно хранене по методите на Аюрведа. То е особено важно, защото ако не е балансирано, води до натрупването на отровите в организма.

При храненето трябва да се използват пресни или прясно приготвени продукти. От голямо значение е и начинът на приготвяне: със светли мисли, с чисти дрехи в чисто помещение.

Трябва да се предлага с любов, да се поднася красиво и да е вкусна. Иначе няма да е полезна, дори да е от природосъобразни продукти. Също така трябва да се сервира до 3 часа след приготвянето.

Самото хранене трябва да е в спокойно състояние, с внимание, съсредоточено в храната. При Аюрведа препоръчват три хранения на ден.

Към пречистването и хранителния режим, в индивидуалния план аюрведа лекарят включва упражнения от йога, медитация и образователни лекции.

Лечебните курсове в Аюрведа клиник в Банско са с различна продължителност – 7 дни, 10, 14 и 21.

Не се оставяйте на болестта – потърсете Аюрведа клиник! 

 

https://www.ayurvedabansko.bg/kakvo-e-ayurveda/

 

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *