Език:

Не се оставяйте на болестта – потърсете Аюрведа Клиник Банско!

Не се оставяйте на болестта – потърсете Аюрведа Клиник Банско!
Пизичил сарванга дара или Каясека | Ayurveda Clinic Bansko

Ако са започнали да ви атакуват болести, значи е време да се обърнете към Аюрведа клиник в Банско. Там работи лицензиран индийски екип под ръководството на д-р Махеш Гарже, който е гуру на Аюрведа.

Пизичил сарванга дара или Каясека

В Аюрведа клиник Банско лекуват всички болести. Използват се методите на древната медицина Аюрведа – тя е на повече от 5 000 години. Зародила се в Индия, с времето се е разпространила и днес се практикува в цял свят.

Лечението е природосъобразно. То е комплекс от процедури и терапии за пречистване на организма, аюрведа хранене, йога и медитация. Съчетанието им е различно за всеки пациент.

След диагностиката, аюрведа лекарят назначава индивидуален план. Той е в зависимост от телесния тип на пациента, заболяването и неговата степен, общото здравословно състояние.

Пречиствайки тялото от натрупаните токсини, пестициди, свободни радикали, тежки метали, Аюрведа възстановява естествените енергийни баланси, свързани с физиологичните функции. Така се премахват причините за заболяванията.

Патрапотали сведа панчакизи

На база установен при диагностиката енергиен дисбаланс, аюрведа лекарят може да установи наближаващо заболяване, което още не е проявило симптомите си, и да го предотврати.

Постигнатият в Аюрведа клиник Банско детокс на организма по естествен начин е съпътстван с ефекта на подмладяване и разкрасяване.

По време на лечебния курс ви се гарантира 5-звезден комфорт и обслужване – Аюрведа клиник Банско е луксозна, намира се в апартхотел Лъки Банско.

При курса ще релаксирате, тонусът ви ще се вдигне, ще станете по-енергични. От консултациите с аюрведа доктора ще разберете как да се грижите за тялото и духа си, за да не боледувате. Защото Аюрведа освен медицина, е и начин на живот, мироглед.

Според този мироглед, здравето само по себе си е щастие. Без него не можем да се радваме пълноценно на живота.

Природосъобразното пречистване на организма при Аюрведа става по методите Пурвакарма и Панчакарма, чийто лечебен ефект е признат от Световната здравна организация.

При Пурвакарма се използват външни процедури – масажи и обливания с лечебни масла, масажи и сауни с билки, термични процедури. Те раздвижват местата с токсините и разкрасяват, помагат на тялото да се подготви за вътрешното пречистване – Панчакарма. При Панчакарма се комбинират очистителни и слабителни терапии.

Двата метода за прочистване се съчетават с природосъобразно хранене по методите на Аюрведа. То е особено важно, защото ако не е балансирано, води до натрупването на отровите в организма.

При храненето трябва да се използват пресни или прясно приготвени продукти. От голямо значение е и начинът на приготвяне: със светли мисли, с чисти дрехи в чисто помещение.

Трябва да се предлага с любов, да се поднася красиво и да е вкусна. Иначе няма да е полезна, дори да е от природосъобразни продукти. Също така трябва да се сервира до 3 часа след приготвянето.

Самото хранене трябва да е в спокойно състояние, с внимание, съсредоточено в храната. При Аюрведа препоръчват три хранения на ден.

Към пречистването и хранителния режим, в индивидуалния план аюрведа лекарят включва упражнения от йога, медитация и образователни лекции.

Лечебните курсове в Аюрведа клиник в Банско са с различна продължителност – 7 дни, 10, 14 и 21.

Не се оставяйте на болестта – потърсете Аюрведа клиник! 

 

https://www.ayurvedabansko.bg/kakvo-e-ayurveda/

 

ХАРЕСАХТЕ СТАТИЯТА? СПОДЕЛЕТЕ Я С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!
← прочетете и тези статии →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


CAPTCHA Image
Reload Image

© 2014-2019 Лъки Банско – Хотел в Банско на 2015 г. Всички права запазени.

img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.