FB PIXEL

Излекувани, свежи и активни – вижте как!

01.12.2016

Неслучайно Аюрведа лекува всички болести, а ако човек се придържа към принципите й, при него няма преждевременно състаряване и ранна смърт.

Защото Аюрведа, която е на повече от 5000 години, не е само медицина – тя е  цялостна философска система за мястото на човек в природата и общуването му с нея, начина му на живот.

Аюрведа клиник Банско маслена терапия

Родината на тази система е Индия, която е сред водещите страни по дълголетници. Най-общо казано, става дума за пълноценен  природосъобразен живот. Това включва едновременно начин на хранене, режим на работа и почивка, техники за психологическо здраве, вътрешен мир и спокойствие.

 

Лечението при Аюрведа също е природосъобразно. При него няма химически лекарства. Използват се билки, масла, термични, слабителни и други процедури за прочистване на организма от токсините. Сред 8-те вида лечение има и хирургични техники, лечение с антидоти за отрова, отделно са лечението на болести на тялото и лечението на деца, и т.н.

 

Методите на Аюрведа – Пурвакарма и Панчакарма, са официално признати в световен мащаб. Лечебният курс се назначава от Аюрведа лекаря строго индивидуално, след като направи диагностика на общото ви състояние, конкретното заболяване, стадий и т.н. Всичко се изпълнява в точно определен ред под контрола на Аюрведичен лекар и терапевт.

Съществено е, че при диагностиката, на база открити енергийни дисбаланси, Аюрведа лекарят може да предвиди наближаващо заболяване. Това позволява то да бъде предотвратено преди да стигне до напреднал стадий.

Успешно лечение с Аюрведа в България се прилага в Аюрведа клиник Банско. Клиниката вече е с традиции – тя е първият индийски център у нас за пълен детокс чрез Пурвакарма и Панчакарма. Част от ефекта е подмладяване и разкрасяване.

Лечебните курсове в клиниката са основно четири. 7-дневният курс е за профилактика – изчистване от токсини, тежки метали, или при появили се симптоми на даденото заболяване. При сравнително лек стадий са препоръчителни 10 и 14-дневният период.

Аюрведа клиник Банско маслена процедура

За лечението на по-сериозни болести е 21-дневният лечебен курс, като при особено напреднали заболявания, може да се наложи по-продължително лечение.

Екипът в Аюрведа клиник Банско е от висококвалифицирани индийски специалисти. Аюрведа лекарят е лицензиран със степен Гуру, а практическият му опит е над 14 години. Специализирал е в билколечението и може да прилага близо 400 вида билки. Той лично подбира оригиналните индийски материали за лечението. Терапевтите също са много опитни – със стаж от 12 до 16 години.

В Аюрведа храненето е особено важно, като ритуал. И е доста по-различно от “хапването на крак”, което е масово при много от нас. Приготвянето трябва да става с чисти мисли, чисти трябва да са дрехите, помещението.

Трябва да се използват пресни или прясно приготвени продукти, а храната да се изяжда до 3 часа от приготвянето с внимание и спокоен ум. При това храната трябва да е вкусна, защото иначе няма да е полезна. Храненията са 3 пъти на ден.

Този хранителен режим се съчетава с Пурвакарама и Панчакарма за прочистване на тялото. Пурвакарма е комплекс от външни процедури – втриване на масла и билки, специални сауни и др., които подготвят тялото за вътрешно пречистване чрез Панчакарма.

Това се комбинира с йога. Има и лекции за дълголетието през понятията на Аюрведа, и индивидуални консултации с Аюрведа лекаря как да поддържаме здравето си занапред.

Излекувайте се с Аюрведа, бъдете свежи и активни!

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *