FB PIXEL

Доверете се на автентичната Аюрведа от специализиран индийски екип!

20.04.2017

Аюрведа през последните години не само навлезе у нас, но и вече набра популярност. Тази древна индийска медицина, зародила се преди повече от пет хиляди години, лекува всички болести и българите все по-често започнаха да я търсят за помощ.

Махаснеха Дара

Аюрведа клиник в Банско е мястото в България, където автентично лечение по Аюрведа провежда лицензиран и висококвалифициран индийски медицински екип. Всъщност клиниката е първият у нас специализиран индийски център за приложение на Аюрведа.

В този Център се прилага природосъобразното лечение по каноните на древната медицина, съчетано с пълен детокс на организма. Прочистването на тялото става по методите Пурвакарма и Панчакарма, които днес са признати от Световната здравна организация.

Това прочистване на тялото е важен момент при Аюрведа. От вредния начин на хранене и нездравословния дневен режим, в организма се натрупват множество отрови, тежки метели, свободни радикали, пестициди. Те затлачват и объркват естествените функции на организма, нарушават естествените баланси в него и водят до заболяванията.

Използваните процедури и терапии освен че лекуват даденото заболяване, имат благотворителен ефект за подобряване на цялостното здравословно състояние, подмладяване и разкрасяване, вдигане на тонуса.

Лечебните курсове се провеждат от 1 април до 3 юни и от 23 септември до 25 ноември. Те са с различна продължителност – седмица, 10 дни, две седмици, 21 дни.

От клиниката препоръчват по-кратките курсове при симптоми или по-леки форми на заболяванията, 21-дневният курс е за по-напреднали болести, при някои може да се наложи и по-дълго лечение.

Наби Пуранам

Индийският екипът в Аюрведа клиник в Банско е с богат практически опит. Негов ръководител е аюрведа доктор Махеш Гарже. Той практикува повече от 14 години, работи като Гуру на аюрведа, лицензиран е от индийското правителство. Бил е сред медицинските консултанти на индийския президент и министър-председателя. Когато не е в България, д-р Гардже ръководи пряко Аюрведичната си клиника в индийския град Пуна, където е завършил университет по Аюрведа медицина и хирургия.

С него работи съпругата му – д-р Мохини Гарже, която е втори аюрведа лекар в екипа. Тя е експерт във всички интензивни и специфични процедури по метода Панчакарма. Специалист е също така по приготвянето на храната по аюрведа принципите, което е важен момент в лечението и поддържането на добро здраве.

Опитът на терапевтите в екипа е между 12 и 16 години, сред тях има аюрведа преподавател, а също и специалист, който работи за хирурзи-ортопеди в Пуна.

Лечението по Аюрведа съчетава външно и вътрешно прочистване на организма /Пурвакарама и Панчакарма/ с аюрведа режим на хранене, йога и медитация.

Пурвакарма е комплекс от масажи, сауни, различни термични процедури с лечебни масла и билки. Те раздвижват зоните с токсини и подготвят тялото за вътрешто прочистване – Панчакарма, което става чрез слабителни и очистителни терапии.

Цялостният процес протича по строго индивидуален план за всеки пациент, който аюрведа лекарят съставя след преглед и диагностика на заболяването, неговата степен, общото състояние и типа тяло.

При това обаче, Аюрведа не гледа на лечението само за себе си, а се съсредоточва и върху причините, довели до него. Затова от аюрведа лекаря ще получите и съвети с какъв дневен и хранителен режим да продължите, за да не предизвикате отново болестта или да се появи друга.

Така с Аюрведа клиник Банско ще можете да достигнете идеалното здраве. Не искате ли?

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *