Език:

Доверете се на автентичната Аюрведа от специализиран индийски екип!

Доверете се на автентичната Аюрведа от специализиран индийски екип!
Махаснеха Дара терапия | Ayurveda Clinic Bansko

Аюрведа през последните години не само навлезе у нас, но и вече набра популярност. Тази древна индийска медицина, зародила се преди повече от пет хиляди години, лекува всички болести и българите все по-често започнаха да я търсят за помощ.

Махаснеха Дара

Аюрведа клиник в Банско е мястото в България, където автентично лечение по Аюрведа провежда лицензиран и висококвалифициран индийски медицински екип. Всъщност клиниката е първият у нас специализиран индийски център за приложение на Аюрведа.

В този Център се прилага природосъобразното лечение по каноните на древната медицина, съчетано с пълен детокс на организма. Прочистването на тялото става по методите Пурвакарма и Панчакарма, които днес са признати от Световната здравна организация.

Това прочистване на тялото е важен момент при Аюрведа. От вредния начин на хранене и нездравословния дневен режим, в организма се натрупват множество отрови, тежки метели, свободни радикали, пестициди. Те затлачват и объркват естествените функции на организма, нарушават естествените баланси в него и водят до заболяванията.

Използваните процедури и терапии освен че лекуват даденото заболяване, имат благотворителен ефект за подобряване на цялостното здравословно състояние, подмладяване и разкрасяване, вдигане на тонуса.

Лечебните курсове се провеждат от 1 април до 3 юни и от 23 септември до 25 ноември. Те са с различна продължителност – седмица, 10 дни, две седмици, 21 дни.

От клиниката препоръчват по-кратките курсове при симптоми или по-леки форми на заболяванията, 21-дневният курс е за по-напреднали болести, при някои може да се наложи и по-дълго лечение.

Наби Пуранам

Индийският екипът в Аюрведа клиник в Банско е с богат практически опит. Негов ръководител е аюрведа доктор Махеш Гарже. Той практикува повече от 14 години, работи като Гуру на аюрведа, лицензиран е от индийското правителство. Бил е сред медицинските консултанти на индийския президент и министър-председателя. Когато не е в България, д-р Гардже ръководи пряко Аюрведичната си клиника в индийския град Пуна, където е завършил университет по Аюрведа медицина и хирургия.

С него работи съпругата му – д-р Мохини Гарже, която е втори аюрведа лекар в екипа. Тя е експерт във всички интензивни и специфични процедури по метода Панчакарма. Специалист е също така по приготвянето на храната по аюрведа принципите, което е важен момент в лечението и поддържането на добро здраве.

Опитът на терапевтите в екипа е между 12 и 16 години, сред тях има аюрведа преподавател, а също и специалист, който работи за хирурзи-ортопеди в Пуна.

Лечението по Аюрведа съчетава външно и вътрешно прочистване на организма /Пурвакарама и Панчакарма/ с аюрведа режим на хранене, йога и медитация.

Пурвакарма е комплекс от масажи, сауни, различни термични процедури с лечебни масла и билки. Те раздвижват зоните с токсини и подготвят тялото за вътрешто прочистване – Панчакарма, което става чрез слабителни и очистителни терапии.

Цялостният процес протича по строго индивидуален план за всеки пациент, който аюрведа лекарят съставя след преглед и диагностика на заболяването, неговата степен, общото състояние и типа тяло.

При това обаче, Аюрведа не гледа на лечението само за себе си, а се съсредоточва и върху причините, довели до него. Затова от аюрведа лекаря ще получите и съвети с какъв дневен и хранителен режим да продължите, за да не предизвикате отново болестта или да се появи друга.

Така с Аюрведа клиник Банско ще можете да достигнете идеалното здраве. Не искате ли?

ХАРЕСАХТЕ СТАТИЯТА? СПОДЕЛЕТЕ Я С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!
← прочетете и тези статии →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


CAPTCHA Image
Reload Image

© 2014-2019 Лъки Банско – Хотел в Банско на 2015 г. Всички права запазени.

img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.