Език:

С Аюрведа ще сте активни, здрави и дълголетни!

С Аюрведа ще сте активни, здрави и дълголетни!
Тайладара терапия

Кшира Дара | Ayurveda Bansko

Имате ли високо кръвно? Дано да нямате. Но най-вероятно познавате поне двама-трима човека, които имат. И не е само кръвното. Един страда от проблеми със стомаха, друг с бъбреците, трети с жлъчка или черен дроб, стрес, депресии…

С древната индийска наука Аюрведа, която е на повече от 5 хиляди години, хората не само могат да се излекуват от всички тези заболявания. Те ще забравят какво е болест.

В това всеки може да се убеди в луксозната Аюрведа клиник Банско, където работи високо квалифициран индийски екип от лекари и терапевти.

Като медицина, Аюрведа е намерила лечение на всички болести. А като начин на живот избягва заболяванията, защото не създава предпоставки и причини за тях.

Ние като че ли не си даваме цялостна сметка колко съществена роля за болестите има неправилното хранене. Възприемаме го като причина за напълняване и толкова.

Всъщност с некачествената храна и хаотичното хранене ние натрупваме в организма си различни токсини, тежки метали, свободни радикали. С времето те образуват шлаки, които формират плътно лепкаво вещество.

Така едновременно хем тровим организма си, хем объркваме естествените му, зададени от природата дейности. И се стига до болестите.

Аюрведа го възприема като нарушен баланс между енергиите Вата, Пита и Кафа. Всъщност не е сложно, и „отдалечено“, може да се направи връзка и със западните понятия, които традиционно са възприети у нас.

За Аюрведа тези енергии са съответно на кръвообращението и дишането, метаболизма, и имунната система, свързано с растежа на тялото. Kati Vasti

Затова при Аюрведа храненето е особено важно – то е свещенодействие. При приготвянето не бива да има лоши мисли, хората трябва да са във ведро настроение. Храната трябва да се приготви вкусно, защото иначе няма да е полезна, дори ако са използвани полезни продукти.

Самото хранене също е при специални условия. Ястията не трябва да се поглъщат набързо, човек трябва да се храни в спокойно състояние на духа и внимание, съсредоточено върху храната. Защото тя дава енергията за съществуването на организма.

Природосъобразното лечение в Аюрведа клиник в Банско се основава на хранителен режим, процедури и терапии за детокс на организма, йога, релаксация, различни дейности, предписани от Аюрведа лекаря.

Тази програма е строго индивидуална за всеки пациент. Всичко се прилага в определено съчетание, съобразно това каква е болестта, на какъв етап е, какво е общото състояние на организма, какъв е типът тяло.

Пречистването на тялото става по методите Пурвакарма и Панчакарма.

Пурвакарма включва външни въздействия, които раздвижват зоните с натрупани токсини – масажи и термични процедури с лечебни масла и билки. Те изкарват от тялото някои повърхностни токсини и го подготвят за Панчакарма – вътрешно прочистване чрез слабителни и очистителни терапии.

Водещият в клиниката в Банско аюрведа  доктор Махеш Гарже препоръчва 7-дневен курс, ако става дума за профилактика или появили се симптоми на болестта. За сравнително леки болестни процеси са подходящи  периодите от 10 и 14 дни. За лечение в напреднал етап на болестта се препоръчва 21- дневния лечебен курс, може да се наложи и по-дълъг период.

Лечението е съпроводено с професионални съвети и лекции за принципите на Аюрведа като път към дълголетието.

Не искате ли да поемете по пътя на дълголетието?

ХАРЕСАХТЕ СТАТИЯТА? СПОДЕЛЕТЕ Я С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


CAPTCHA Image
Reload Image

© 2014-2019 Лъки Банско – Хотел в Банско на 2015 г. Всички права запазени.

img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.