Език:

И болни, и здрави – Аюрведа винаги ще ви носи ползи, вижте защо

И болни, и здрави – Аюрведа винаги ще ви носи ползи, вижте защо

Аюрведа клиник Банско и Панчакарма | Пурвакарма терапия

С Аюрведа могат да се излекуват много и различни видове болести. Но в същото време не е задължително да те болни, за да се възползвате от чудотворното действие на индийската мъдрост, позната от векове. Програмата е специално планирана и за случаите, в които просто желаете да релаксирате и пречистите своето тялото. А бивайки цялостна система за здраве, Аюрведа представлява една завършена съвкупност от здравословен начин и мислене за живота, терапия на цялото тяло, психиката, емоциите и духа на човека. С помощта именно на тази древна медицина в Аюрведа клиник Банско ще успеете да се погрижите качествено за здравето на тялото и цялостта на съзнанието си едновременно.

Организмът Ви ще бъде пречистен от вредни пестициди, токсини и тежки метали; тялото ще бъде балансирано енергийно, духът Ви ще се почувства отново освободен, а съзнанието юе бъде кристално ясно; Вие самите ще станете по-енергични, по-релаксирани и много по-щастливи. Това ще подобри значително имунната Ви система; това ще Ви се отрази и външно, като започнете да изглеждате по-млади и по-красиви. Индивидуалната консултация с квалифициран индийски Аюрведа лекар ще Ви даде насоки как да поддържате тялото и душата си в благополучно и премерено състояние, дори след като приключи програмата в клиниката. Нашата клиника вече е с доказан ефект и изгради традиции в прилагането на Аюрведа процедурите у нас. Аюрведа клиник Банско е първият Индийски център у нас, който съчетава лечение по системата Аюрведа с пълното пречистване на организма, разкрасяването и подмладяването по методите Пурвакарма и Панчакарма.

В този лечебен център в луксозния хотел „Лъки Банско“ работи лицензиран индийски лекар, който има над 14 години професионален стаж, степен бакалавър по Аюрведа. Бил е обучен от самия медик на индийския министър-председател. Двама други индийски терапевти извършват терапиите, като те имат повече от 12 години опит в Аюрведичните процедури. И именно защото са професионалисти, индивидуалният подход към всеки пациент е абсолютно задължителен, а едновременният прием в центъра не превишава повече от 6 души. Този максимум съществува с цел да се обърне максимално внимание на всеки, да се положат оптимални персонални грижи. В същото време не може да се подмине и факта, че методите на Аюрведа, признати днес от Световната здравна организация, лекуват множество леки и тежки заболявания: свързани със стомашно-чревния тракт, както и сърдечно-съдови, респираторни заболявания, ставни заболявания, заболявания на отделителната система, двигателни проблеми, женски и детски болести, и много важно – също психологически проблеми, като например лечение на депресия. Могат да се влияят или лекуват и множество други болести и здравословни проблеми, например лечение на тумори – обхватът на Аюрведа медицината е голям. За профилактика на здравословното състояние или за лечение на новопоявили се болестни симптоми, е подходящ 7-дневният период. За лечението на леки болестни процеси и болести в ранен стадии има 10 и 14-дневен период. В случай на по-сериозни болести е препоръчително да се насочите към 21- дневния период.

Аюрведа клиник Банско и Панчакарма | нашият екип
Аюрведа преди всичко поправя енергийните дисбаланси в човешкото тяло, които неминуемо водят и до физически проблеми. В следствие на заседнал, непостоянен и също така нездравословен начин на живот, в нашият организъм се отделят всякакви видове токсини в големи количества – т.нар. „Ама“, под формата на шлаки. Те преминават в лепкава субстанция, която е трудна за извеждане на повърхността от организма самостоятелно, следивателно трудно се изчиства. Благодарение на Аюрведичните системи познати като Пурвакарама и Панчакарма, организмът ни много лесно се освобождава от тези токсини.

Пречистването на тялото по метода Пурвакарма съчетава няколко външни процедури – като втриването на масла, обливането с масла, сауна с билки, масажи с билки и масла, топли интензивни компреси, както и термични процедури – те подготвят нашия организъм за вътрешното пречистване, извеждат токсините извън тялото и, разбира се, разкрасяват.
Панчакарма представлява метода за вътрешно пречистване на организма от токсини, тежки метали, както и свободни радикали  чрез серия очистителни и слабителни терапии. Двата метода се съчетават освен помежу си, така и със здравословно хранене, като менюто напълно логично също е индивидуално според типа тяло и състоянието на пациента. Здравословният хранителен режим включва в себе си три дневни хранения с вегетарианска храна (включва и някои млечни продукти), детоксикиращ чай и полезни био храни. Това, разбира се, не е всичко. В програмата е включена много важна лечебна гимнастика, йога и медитация и те се определят персонално от лекаря. Целта на таз програма са дълготрайните резултати, затова има предвидени лекции от лекаря, които са на тематика „Какво е Аюрведа – основни принципи и пътят към дълголетието“, за помогне на хората да вникнат подобаващо в системата за здраве като начин на живот. Клиниката разполага и с професионален преводач от английски език.

Не се колебайте – няма значение дали сте болни или перфектно здрави – Аюрведа клиник Банско винаги ще бъде от полза!

 

ХАРЕСАХТЕ СТАТИЯТА? СПОДЕЛЕТЕ Я С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


CAPTCHA Image
Reload Image

© 2014-2019 Лъки Банско – Хотел в Банско на 2015 г. Всички права запазени.

img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.