FB PIXEL

И болни, и здрави – Аюрведа винаги ще ви носи ползи, вижте защо

13.10.2016

Аюрведа клиник Банско и Панчакарма | Пурвакарма терапия

С Аюрведа могат да се излекуват много и различни видове болести. Но в същото време не е задължително да те болни, за да се възползвате от чудотворното действие на индийската мъдрост, позната от векове. Програмата е специално планирана и за случаите, в които просто желаете да релаксирате и пречистите своето тялото. А бивайки цялостна система за здраве, Аюрведа представлява една завършена съвкупност от здравословен начин и мислене за живота, терапия на цялото тяло, психиката, емоциите и духа на човека. С помощта именно на тази древна медицина в Аюрведа клиник Банско ще успеете да се погрижите качествено за здравето на тялото и цялостта на съзнанието си едновременно.

Организмът Ви ще бъде пречистен от вредни пестициди, токсини и тежки метали; тялото ще бъде балансирано енергийно, духът Ви ще се почувства отново освободен, а съзнанието юе бъде кристално ясно; Вие самите ще станете по-енергични, по-релаксирани и много по-щастливи. Това ще подобри значително имунната Ви система; това ще Ви се отрази и външно, като започнете да изглеждате по-млади и по-красиви. Индивидуалната консултация с квалифициран индийски Аюрведа лекар ще Ви даде насоки как да поддържате тялото и душата си в благополучно и премерено състояние, дори след като приключи програмата в клиниката. Нашата клиника вече е с доказан ефект и изгради традиции в прилагането на Аюрведа процедурите у нас. Аюрведа клиник Банско е първият Индийски център у нас, който съчетава лечение по системата Аюрведа с пълното пречистване на организма, разкрасяването и подмладяването по методите Пурвакарма и Панчакарма.

В този лечебен център в луксозния хотел “Лъки Банско” работи лицензиран индийски лекар, който има над 14 години професионален стаж, степен бакалавър по Аюрведа. Бил е обучен от самия медик на индийския министър-председател. Двама други индийски терапевти извършват терапиите, като те имат повече от 12 години опит в Аюрведичните процедури. И именно защото са професионалисти, индивидуалният подход към всеки пациент е абсолютно задължителен, а едновременният прием в центъра не превишава повече от 6 души. Този максимум съществува с цел да се обърне максимално внимание на всеки, да се положат оптимални персонални грижи. В същото време не може да се подмине и факта, че методите на Аюрведа, признати днес от Световната здравна организация, лекуват множество леки и тежки заболявания: свързани със стомашно-чревния тракт, както и сърдечно-съдови, респираторни заболявания, ставни заболявания, заболявания на отделителната система, двигателни проблеми, женски и детски болести, и много важно – също психологически проблеми, като например лечение на депресия. Могат да се влияят или лекуват и множество други болести и здравословни проблеми, например лечение на тумори – обхватът на Аюрведа медицината е голям. За профилактика на здравословното състояние или за лечение на новопоявили се болестни симптоми, е подходящ 7-дневният период. За лечението на леки болестни процеси и болести в ранен стадии има 10 и 14-дневен период. В случай на по-сериозни болести е препоръчително да се насочите към 21- дневния период.

Аюрведа клиник Банско и Панчакарма | нашият екип
Аюрведа преди всичко поправя енергийните дисбаланси в човешкото тяло, които неминуемо водят и до физически проблеми. В следствие на заседнал, непостоянен и също така нездравословен начин на живот, в нашият организъм се отделят всякакви видове токсини в големи количества – т.нар. „Ама“, под формата на шлаки. Те преминават в лепкава субстанция, която е трудна за извеждане на повърхността от организма самостоятелно, следивателно трудно се изчиства. Благодарение на Аюрведичните системи познати като Пурвакарама и Панчакарма, организмът ни много лесно се освобождава от тези токсини.

Пречистването на тялото по метода Пурвакарма съчетава няколко външни процедури – като втриването на масла, обливането с масла, сауна с билки, масажи с билки и масла, топли интензивни компреси, както и термични процедури – те подготвят нашия организъм за вътрешното пречистване, извеждат токсините извън тялото и, разбира се, разкрасяват.
Панчакарма представлява метода за вътрешно пречистване на организма от токсини, тежки метали, както и свободни радикали  чрез серия очистителни и слабителни терапии. Двата метода се съчетават освен помежу си, така и със здравословно хранене, като менюто напълно логично също е индивидуално според типа тяло и състоянието на пациента. Здравословният хранителен режим включва в себе си три дневни хранения с вегетарианска храна (включва и някои млечни продукти), детоксикиращ чай и полезни био храни. Това, разбира се, не е всичко. В програмата е включена много важна лечебна гимнастика, йога и медитация и те се определят персонално от лекаря. Целта на таз програма са дълготрайните резултати, затова има предвидени лекции от лекаря, които са на тематика “Какво е Аюрведа – основни принципи и пътят към дълголетието”, за помогне на хората да вникнат подобаващо в системата за здраве като начин на живот. Клиниката разполага и с професионален преводач от английски език.

Не се колебайте – няма значение дали сте болни или перфектно здрави – Аюрведа клиник Банско винаги ще бъде от полза!

 

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *