FB PIXEL

Вижте как да се излекувате и да бъдете винаги в отлично състояние!

30.10.2016

img_2313

Ако ви се каже, че Аюрведа лекува всякакви болести и после предпазва от нови заболявания, ще е вярно. Но това не е някаква “магия”, която да ви се случи някак си изведнъж и без да разберете как. Аюрведа помага, но човек трябва поне най-общо да схване смисъла и принципите й, за да ги следва.

Иначе тази древна медицина сега ще ви излекува, но ако не се съобразите с предписанията за начина ви на живот, след време – рано или късно, пак ще си докарате здравни проблеми.

Аюрведа всъщност е цялостна индийска наука за човешкото здраве – като тяло и съзнание. Тя е на повече от 5 хиляди години и се основава на природните закони, природно заложените в човешкия организъм процеси, системи, дейности. Разглежда организма като съвкупност и баланс на три енергии – Вата /кръвообращение, дейност на сърцето, дишане/, Пита /процесите за обмяна на веществата/ и Кафа /имунитет и растеж на тялото/. На практика това обхваща всички физиологични процеси в тялото. Нарушаването на баланса между тях води до заболявания. Както казахме обаче, Аюрведа е цялостна наука, система за поддържане на здравето. С диагностиката си за нарушените енергийни баланси тя може да открие и наближаващо заболяване, което още не е проявило симптомите си.

Освен това Аюрведа се съсредоточва не само върху конкретното медицинско лечение /което разбира се е най-важно за пациентите в момента/, но има и система как да се премахнат причините, довели до болестта. А те в масовия начин на живот са много. Да вземем например натовареното всекидневие – днес то е неизбежно, но психиката трябва да се приучи да го “разпределя” и балансира. Защото иначе стресът, който сам по себе си е вреден, може да се развие до по-тежки последици и да се наложи лечение на депресия, примерно. Друг голям проблем е обездвижването. Разбира се, никой не казва да се копае с кирки и лопати, но има много начини да се компенсира намалената физическа активност от модернизирания труд. И не само че има, но и трябва да се използват, защото движението също е изначално заложено в човешката природа, то е необходимо на организма. Третият голям проблем на днешния начин на живот е нездравословното хранене – било оскъдно, било обилно, но несъобразено с реалните потребности на организма от енергия.

16

Как при всичко това трайно да се отървете от болестта си и да се предпазите от нови здравни проблеми? Отговорът ще получите в Аюрведа клиник Банско. Това е първият у нас лечебен индийски център, работещ по системата на Аюрведа. Там ще се излекувате и ще постигнете пълно прочистване на организма от токсините, ще подмладите тялото си, ще се разкрасите. Двата метода за детокс са Пурвакарма и Панчакарма, и лечебният им ефект е признат от Световната здравна организация. Пурвакарма чрез масажи с втриване на билки и масла, различни компреси и термични въздействия, отделя вредни вещества от тялото и го подготвя за вътрешно прочистване по метода Панчакарма с комплекс от очистителни и слабителни процедури. Двата метода се съчетават с природосъобразно, балансирано хранене.

При Аюрведа храната е много важен акцент както при лечението, така и после в начина на живот. Като източник на здравословна енергия за организма, за да е полезна, тя трябва да е вкусна, да е приготвена със чисти, светли мисли, в чисто помещение, с чисти дрехи. Хранителният режим се определя за всеки клиент според състоянието му и неговия тип тяло. Всичко до тук се съчетава – пак строго индивидуално за всеки, с йога, медитация, лечебна гимнастика.

Разбира се – и медицински прегледи, чрез които можете да проследите какви са резултатите. В Аюрведа клиник Банско има различни курсове за лечение – 7-дневни, 10, 14 или 21 дни. При симптоми или начален стадия на дадено заболяване, са препоръчителни 7 и 10-дневните курсове. При по-напреднали стадии е целесъобразно да изберете двуседмичния курс или 21-дневното лечение. А тук, както споменахме, се лекуват всякакви болести – сърдечно-съдови, ставни, на дихателната система, двигателни нарушения, бъбреци, на храносмилането, детски и женски болести, стрес и психически проблеми и т.н. и т.н.

Екипът е от лицензиран индийски лекар с богат практически опит – над 14 години и терапевти индийци с квалификация, и стаж повече от 12 години. При провеждането на курса ще получите индивидуална консултация как да поддържате здравето и психиката си и занапред. Към всичко до тук трябва да прибавим, че в Аюрведа клиник Банско ще бъдете в чудесни условия – клиниката се помещава в апарт хотел Лъки Банско и ще имате всички удобства, които могат да се намерят в този луксозен хотел с международна известност.

И така – Аюрведа клиник Банско – излекувайте се сега и поддържайте отлично състояние на тялото и духа!

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *