Език:

Вижте как да се излекувате и да бъдете винаги в отлично състояние!

Вижте как да се излекувате и да бъдете винаги в отлично състояние!
Аюрведа клиник Банско загряване на билково масло

img_2313

Ако ви се каже, че Аюрведа лекува всякакви болести и после предпазва от нови заболявания, ще е вярно. Но това не е някаква „магия“, която да ви се случи някак си изведнъж и без да разберете как. Аюрведа помага, но човек трябва поне най-общо да схване смисъла и принципите й, за да ги следва.

Иначе тази древна медицина сега ще ви излекува, но ако не се съобразите с предписанията за начина ви на живот, след време – рано или късно, пак ще си докарате здравни проблеми.

Аюрведа всъщност е цялостна индийска наука за човешкото здраве – като тяло и съзнание. Тя е на повече от 5 хиляди години и се основава на природните закони, природно заложените в човешкия организъм процеси, системи, дейности. Разглежда организма като съвкупност и баланс на три енергии – Вата /кръвообращение, дейност на сърцето, дишане/, Пита /процесите за обмяна на веществата/ и Кафа /имунитет и растеж на тялото/. На практика това обхваща всички физиологични процеси в тялото. Нарушаването на баланса между тях води до заболявания. Както казахме обаче, Аюрведа е цялостна наука, система за поддържане на здравето. С диагностиката си за нарушените енергийни баланси тя може да открие и наближаващо заболяване, което още не е проявило симптомите си.

Освен това Аюрведа се съсредоточва не само върху конкретното медицинско лечение /което разбира се е най-важно за пациентите в момента/, но има и система как да се премахнат причините, довели до болестта. А те в масовия начин на живот са много. Да вземем например натовареното всекидневие – днес то е неизбежно, но психиката трябва да се приучи да го „разпределя“ и балансира. Защото иначе стресът, който сам по себе си е вреден, може да се развие до по-тежки последици и да се наложи лечение на депресия, примерно. Друг голям проблем е обездвижването. Разбира се, никой не казва да се копае с кирки и лопати, но има много начини да се компенсира намалената физическа активност от модернизирания труд. И не само че има, но и трябва да се използват, защото движението също е изначално заложено в човешката природа, то е необходимо на организма. Третият голям проблем на днешния начин на живот е нездравословното хранене – било оскъдно, било обилно, но несъобразено с реалните потребности на организма от енергия.

16

Как при всичко това трайно да се отървете от болестта си и да се предпазите от нови здравни проблеми? Отговорът ще получите в Аюрведа клиник Банско. Това е първият у нас лечебен индийски център, работещ по системата на Аюрведа. Там ще се излекувате и ще постигнете пълно прочистване на организма от токсините, ще подмладите тялото си, ще се разкрасите. Двата метода за детокс са Пурвакарма и Панчакарма, и лечебният им ефект е признат от Световната здравна организация. Пурвакарма чрез масажи с втриване на билки и масла, различни компреси и термични въздействия, отделя вредни вещества от тялото и го подготвя за вътрешно прочистване по метода Панчакарма с комплекс от очистителни и слабителни процедури. Двата метода се съчетават с природосъобразно, балансирано хранене.

При Аюрведа храната е много важен акцент както при лечението, така и после в начина на живот. Като източник на здравословна енергия за организма, за да е полезна, тя трябва да е вкусна, да е приготвена със чисти, светли мисли, в чисто помещение, с чисти дрехи. Хранителният режим се определя за всеки клиент според състоянието му и неговия тип тяло. Всичко до тук се съчетава – пак строго индивидуално за всеки, с йога, медитация, лечебна гимнастика.

Разбира се – и медицински прегледи, чрез които можете да проследите какви са резултатите. В Аюрведа клиник Банско има различни курсове за лечение – 7-дневни, 10, 14 или 21 дни. При симптоми или начален стадия на дадено заболяване, са препоръчителни 7 и 10-дневните курсове. При по-напреднали стадии е целесъобразно да изберете двуседмичния курс или 21-дневното лечение. А тук, както споменахме, се лекуват всякакви болести – сърдечно-съдови, ставни, на дихателната система, двигателни нарушения, бъбреци, на храносмилането, детски и женски болести, стрес и психически проблеми и т.н. и т.н.

Екипът е от лицензиран индийски лекар с богат практически опит – над 14 години и терапевти индийци с квалификация, и стаж повече от 12 години. При провеждането на курса ще получите индивидуална консултация как да поддържате здравето и психиката си и занапред. Към всичко до тук трябва да прибавим, че в Аюрведа клиник Банско ще бъдете в чудесни условия – клиниката се помещава в апарт хотел Лъки Банско и ще имате всички удобства, които могат да се намерят в този луксозен хотел с международна известност.

И така – Аюрведа клиник Банско – излекувайте се сега и поддържайте отлично състояние на тялото и духа!

ХАРЕСАХТЕ СТАТИЯТА? СПОДЕЛЕТЕ Я С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


CAPTCHA Image
Reload Image

© 2014-2019 Лъки Банско – Хотел в Банско на 2015 г. Всички права запазени.

img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.