Език:

С Аюрведа ще постигнете 3 основни неща, за да се радвате на живота

С Аюрведа ще постигнете 3 основни неща, за да се радвате на живота
Аюрведа клиник Банско интериор

Аюрведа клиник Банско и Панчакарма | начало на билкова терапия

С Аюрведа ще постигнете 3 основни неща, определящи живота ви за по-нататък. Първо и най-важно – ще се излекувате. А с прецизната диагностика на енергийните дисбаланси, специалистите ще разберат от какви заболявания сте застрашени и ще ги парират. Второто, ще прочистите напълно тялото си от токсините. Така  ще се подмладите, здравословно ще смъкнете излишни килограми, ще се разкрасите, ще си вдигнете тонуса, ще станете по-свежи и енергични. И трето – по време на курса в  Аюрведа Клиник Банско ще ви научат как да поддържате и развиете постигнатото в клиниката, да се грижите за здравето си, за да се радвате на живота.

Ще получите индивидуален план за всекидневните си дейности и почивка, как да се храните, да поддържате тялото и съзнанието си.

Лечебният спектър на Аюрведа – тази древна медицина на над 5000 години, е много голям. Той обхваща най-различни заболявания на системите в човешкия организъм. Към Аюрведа клиник Банско може да се обърнете, ако имате например заболяване на стомашно-чревния тракт; при проблеми на сърдечно-съдовата система; ставни заболявания, двигателни проблеми, респираторни, на бъбреците, при множествена склероза, женски и детски болести, на кожата или косопад, и още много други.

Включително и „модерните“ днес болести – в Аюрведа клиник Банско прилагат успешно лечение на депресия, безпокойство, стрес и т.н.

В опита и квалификацията на екипа може да сте сигурни – Аюрведа клиник Банско е първият у нас индийски център за природосъобразното лечение по Аюрведа с пълно пречистване на организма, а лечението се провежда от лицензиран индийски лекар с 14 години стаж, учил се от медика на индийския министър-председател. Асистират му индийски терапевти, между 2 и 4-ма, които имат над 12-годишен опит в Аюрведичните процедури.

Като цяло Аюрведа е наука за здравето, система за пълноценен начин на живот, физическо и психическо здраве, хармонични чувства и дух. Затова и методите й за детоксикация  Пурвакарма и Панчакарма, днес признати от Световната здравна организация, се съчетават с Аюрведа хранене, лечебна гимнастика и почивка, медитация, йога. Процедурите и цялостният режим се назначават персонално след прегледа и диагностиката, и съобразно телесния ни тип.

Аюрведа Клиник Банско - Процедури

Курсовете се провеждат в петзвездния хотел Лъки Банско, което ви гарантира комфорт и удобства по водещите хотелски стандарти. Вие ще определите колко дни да е курсът – 7, 10, 14 или 21 дни. От клиниката все пак имат някои препоръки. Ако сте решили да си направите профилактика или имате симптоми на даденото заболяване, се препоръчва 7-дневният курс. Ако заболяването вече е настъпило, но е в по-лека форма, е добре да се проведе 10 или 14-дневен курс. При по-сериозно заболяване следва да се приложи 21-дневния курс. През цялото време на курса ще сте под лекарски надзор.

Пурвакарма е за външно пречистване и подготовка на тялото за вътрешно освобождаване от отровите. Става дума за съчетание от външни процедури – втриване и масажи с масла, топли компреси, сауна с билки.  Тези процедури извеждат токсините  и разкрасяват. Вътрешното пречистване става чрез метода Панчакарма – освобождаване от токсини, тежки метали, свободни радикали чрез комбинация от очистителни и слабителни процедури.

Двата метода се съчетават с Аюрведа хранене. Хранителният режим е особено важен, защото при Аюрведа храната е източник на жизнена енергия, но и част от философията за начина на живот. Тя дори се приготвя и поднася ритуално – не само помещението и дрехите трябва да са чисти, но и мислите да са светли, защото иначе храната няма да е полезна, дори да е от здравословни продукти. Освен това ястията трябва да са вкусни, а поднасянето и консумацията им също са смислово натоварени – те трябва да са поднесени красиво и да се консумират в напълно спокойно състояние.

Всичко това се комбинира – отново в индивидуален план според състоянието ви и типа тяло, с лечебна гимнастика, медитация, йога. По време на курсовете лекарят изнася лекции за начина на живот според Аюрведа, с което ще ви помогне да осъзнаете принципите и ползите от тази наука, ще ви мотивира да я следвате, да сте здрави и да се радвате на живота.

Опитайте и ще видите, позволете си да се радвате пълноценно на живота!

ХАРЕСАХТЕ СТАТИЯТА? СПОДЕЛЕТЕ Я С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


CAPTCHA Image
Reload Image

© 2014-2019 Лъки Банско – Хотел в Банско на 2015 г. Всички права запазени.

img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.