FB PIXEL

С Аюрведа ще постигнете 3 основни неща, за да се радвате на живота

26.09.2016

Аюрведа клиник Банско и Панчакарма | начало на билкова терапия

С Аюрведа ще постигнете 3 основни неща, определящи живота ви за по-нататък. Първо и най-важно – ще се излекувате. А с прецизната диагностика на енергийните дисбаланси, специалистите ще разберат от какви заболявания сте застрашени и ще ги парират. Второто, ще прочистите напълно тялото си от токсините. Така  ще се подмладите, здравословно ще смъкнете излишни килограми, ще се разкрасите, ще си вдигнете тонуса, ще станете по-свежи и енергични. И трето – по време на курса в  Аюрведа Клиник Банско ще ви научат как да поддържате и развиете постигнатото в клиниката, да се грижите за здравето си, за да се радвате на живота.

Ще получите индивидуален план за всекидневните си дейности и почивка, как да се храните, да поддържате тялото и съзнанието си.

Лечебният спектър на Аюрведа – тази древна медицина на над 5000 години, е много голям. Той обхваща най-различни заболявания на системите в човешкия организъм. Към Аюрведа клиник Банско може да се обърнете, ако имате например заболяване на стомашно-чревния тракт; при проблеми на сърдечно-съдовата система; ставни заболявания, двигателни проблеми, респираторни, на бъбреците, при множествена склероза, женски и детски болести, на кожата или косопад, и още много други.

Включително и “модерните” днес болести – в Аюрведа клиник Банско прилагат успешно лечение на депресия, безпокойство, стрес и т.н.

В опита и квалификацията на екипа може да сте сигурни – Аюрведа клиник Банско е първият у нас индийски център за природосъобразното лечение по Аюрведа с пълно пречистване на организма, а лечението се провежда от лицензиран индийски лекар с 14 години стаж, учил се от медика на индийския министър-председател. Асистират му индийски терапевти, между 2 и 4-ма, които имат над 12-годишен опит в Аюрведичните процедури.

Като цяло Аюрведа е наука за здравето, система за пълноценен начин на живот, физическо и психическо здраве, хармонични чувства и дух. Затова и методите й за детоксикация  Пурвакарма и Панчакарма, днес признати от Световната здравна организация, се съчетават с Аюрведа хранене, лечебна гимнастика и почивка, медитация, йога. Процедурите и цялостният режим се назначават персонално след прегледа и диагностиката, и съобразно телесния ни тип.

Аюрведа Клиник Банско - Процедури

Курсовете се провеждат в петзвездния хотел Лъки Банско, което ви гарантира комфорт и удобства по водещите хотелски стандарти. Вие ще определите колко дни да е курсът – 7, 10, 14 или 21 дни. От клиниката все пак имат някои препоръки. Ако сте решили да си направите профилактика или имате симптоми на даденото заболяване, се препоръчва 7-дневният курс. Ако заболяването вече е настъпило, но е в по-лека форма, е добре да се проведе 10 или 14-дневен курс. При по-сериозно заболяване следва да се приложи 21-дневния курс. През цялото време на курса ще сте под лекарски надзор.

Пурвакарма е за външно пречистване и подготовка на тялото за вътрешно освобождаване от отровите. Става дума за съчетание от външни процедури – втриване и масажи с масла, топли компреси, сауна с билки.  Тези процедури извеждат токсините  и разкрасяват. Вътрешното пречистване става чрез метода Панчакарма – освобождаване от токсини, тежки метали, свободни радикали чрез комбинация от очистителни и слабителни процедури.

Двата метода се съчетават с Аюрведа хранене. Хранителният режим е особено важен, защото при Аюрведа храната е източник на жизнена енергия, но и част от философията за начина на живот. Тя дори се приготвя и поднася ритуално – не само помещението и дрехите трябва да са чисти, но и мислите да са светли, защото иначе храната няма да е полезна, дори да е от здравословни продукти. Освен това ястията трябва да са вкусни, а поднасянето и консумацията им също са смислово натоварени – те трябва да са поднесени красиво и да се консумират в напълно спокойно състояние.

Всичко това се комбинира – отново в индивидуален план според състоянието ви и типа тяло, с лечебна гимнастика, медитация, йога. По време на курсовете лекарят изнася лекции за начина на живот според Аюрведа, с което ще ви помогне да осъзнаете принципите и ползите от тази наука, ще ви мотивира да я следвате, да сте здрави и да се радвате на живота.

Опитайте и ще видите, позволете си да се радвате пълноценно на живота!

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *