Език:

С Аюрведа ще победите болестта си и ще станете като нови!

С Аюрведа ще победите болестта си и ще станете като нови!
Аюрведа клиник Банско продукти за терапии

Стрес, депресии, високо кръвно, безсъние, „нервен стомах“… Това са част от „модерните“ днес болести, по които, за съжаление, българите сме сред водещите в международен мащаб. Тях „лекуваме“ с хапчета, сиропи, инжекции – дотолкова, че да задържим състоянието да не се влошава, а то така или иначе, с годините се влошава. А можем по природосъобразен наистина да се излекуваме и да „настроим“ и поддържаме организма си така, че да не се разболяваме. Как?

Аюрведа клиник Банско Пурвакарма терапия

С мъдростта и методите на Аюрведа – тази система за здраве, прилагана в Индия и по света повече от 5000 години. В Аюрведа съществуват 8 основни вида лечения – на заболявания, засягащи тялото; лечение на деца; хирургични техники; заболявания на очите, носа, ушите, зъбите, и др.; болести от микроорганизми или алкохол; антиотрови; подмладяване; репродуктивно здраве. В основата й обаче, освен пряката терапия на дадените заболявания, е да се премахнат причините, довели до тези болести.

Съществена част от терапията е да се извърши прочистване на организма от токсини, свободни радикали, тежки метали, да се възстановят естествените му функции. Това пречистване става чрез съчетаването на два метода, които Световната здравна организация е признала официално. Това са Пурвакарма – външни процедури за прочистване на тялото, които го подготвят за Панчакарма – вътрешно пречистване чрез слабителни и очистителни терапии.

Ayuverda klinik Bansko bilki za protseduri

Тези два метода се комбинират с природосъобразно хранене, специализирана гимнастика, медитация, режим на почивка. Става дума за персонален план, който Аюрведа лекарят съставя за всеки пациент след прегледа и диагностиката. Такъв план се съставя и за след лечението и ако се спазва, човек ще бъде в много добро здраве, жизнен и активен.

Лечение с Аюрведа се прилага в Аюрведа клиник в Банско от специализиран индийски екип. Лицензираният Аюрведа лекар там е със степен Гуру и има над 14-годишен опит. Квалифициран е да използва повече от 400 вида билки за лечение. Той лично подбира маслата, билките и лечебните материали които са напълно оригинални – внасят се от Индия.

Терапевтите също са лицензирани и с богат практически опит – между 12 и 16 години. Самата клиника първа е въвела в България лечението с Аюрведа – дейността й е започнала като първия индийски център у нас за това природосъобразно лечение.

В Аюрведа клиник лекуват всички болести – както телесни, така и психически. При това диагностиката ще открие дисбаланси, ако ги има, и ще предвиди наближаващо заболяване, а то ще бъде предотвратено. Лечебните курсове са 7, 10, 14 или 21 дни, в зависимост дали става дума за профилактика, за начални симптоми на заболяването, или то вече е напреднало в даден стадий. При по-тежки случаи терапията може да е по-дълга.

Как протича лечението? Ще бъдете настанени в петзвездния хотел Лъки Банско, където е базирана клиниката. От само себе си се разбира, че ще бъдете сред максимални удобства. Пурвакарма включва обливане и масажи с билкови масла, втриване и парни бани с билки, термични процедури. Панчакарма освобождава организма от токсините чрез слабителни и очистителни.

Това се допълва с хранителен режим, който също е много съществен за възстановяването на естествените дейности на организма. Продуктите са пресни или прясно приготвени, храната трябва да се консумира до 3 часа след приготвянето, по три пъти на ден. Спокойно може да се каже, че храненето при Аюрведа е ритуал, част от мирогледа.

Приготвянето трябва да е със светли мисли, в чисто помещение, с чисти дрехи, а ястията да се поднасят красиво. Консумацията пък трябва да е при спокойно състояние на ума и съсредоточаване върху храненето. И още нещо – за да е полезна, храната трябва да е вкусна. Всичко това се съчетава със специализирана лечебна гимнастика, която включва йога, фитнес, китайски практики и др.

Но и това не е всичко. Като част от лечението по време на курса Аюрведа лекарят изнася здравни беседи и съставя всекиму план занапред, по който организмът да се поддържа здрав. А какво по-добро от това?

ХАРЕСАХТЕ СТАТИЯТА? СПОДЕЛЕТЕ Я С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!
← прочетете и тези статии →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


CAPTCHA Image
Reload Image

© 2014-2019 Лъки Банско – Хотел в Банско на 2015 г. Всички права запазени.

img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.