FB PIXEL

Вижте как да заживеете без болести

16.05.2017

Кати Васти | Ayurveda Clinic Bansko

Сезонът в Аюрведа клиник в Банско започна и може да се възползвате – каквото и заболяване да имате, да го излекувате с древната индийска медицина Аюрведа. Тук не само ще ви помогнат да възвърнете здравето си, но и ще ви научат как да го поддържате непоклатимо, без болести.

В Аюрведа клиник в Банско работи единственият у нас изцяло индийски екип, специализиран в Аюрведа. Това са висококвалифицирани медици с практически опит от 12 до 16 години.

Водещият лекар – доктор Махеш Гарже, даже е гуру в Аюрведа, който е лицензиран от индийското правителство по аюрведична медицина и хирургия. Квалифициран е да използва 400 вида лечебни билки.

Доктор Гарже и екипът му не са целогодишно в България. Те приемат в клиниката в Банско в периодите 1 април – 3 юни, както и 23 септември – 25 ноември. През останалото време имат ангажименти в Индия.

Махеш Гарже и съпругата му – аюрведа лекар Мохини Гарже, работят в аюрведичната им клиника в 5-милионният град Пуна.

Аюрведа терапевт Вилас Мангал пък е преподавател в „Arsha Yoga Vedyappetham Coimbatore” – един от най-престижните колежи по Аюрведа, който самият той е завършил. Аюрведа терапевт Данажи Докаре е експерт в различни видове традиционни аюрведични терапии и масажи, както и работи за хирурзи-ортопеди в Пуна.

Аюрведа е на повече от 5000 години и като медицина наистина е намерила лечение на всички болести. Тя обаче е и начин на мислене, начин на живот, цялостна наука и здравна система за духа и тялото.

Затова освен прякото лечение, в Аюрведа клиник в Банско ще ви консултират как да избегнете болестите. Ще ви се направи подробна персонална програма какъв начин на живот да водите след лечението, какво и как да е храненето, какво да промените в отношението си към тялото и съзнанието.

Патрапотали сведа панчакизи | Ayurveda Clinic Bansko

В Аюрведа клиник в Банско ще постигнете пълен детокс на организма. При заболяване това е абсолютно необходимо като част от лечението. Но пък не е нужно да чакате да се разболеете – може да направите и профилактично прочистване на тялото.

В масовия случай у нас това прочистване се налага, защото от вредна храна и вреден начин на хранене, комбинирано с обездвижването, в организма се натрупват многобройни отрови, пестициди, тежки метали, свободни радикали.

Те нарушават природно зададените баланси в организма, започват да затлачват и объркват естествените му функции, и така се стига до болестите.

Прочистването става чрез методите Пурвакарама и Панчакарма, чието лечебно въздействие е признато от Световната здравна организация.

Пурвакарма представлява комплекс от външни процедури – масажи с билки и лечебни масла, билкови сауни, термични процедури и др. Те раздвижват местата с натрупани токсини и разкрасяват. С тях тялото се подготвя за Панчакарма – вътрешно пречистване чрез слабителни и очистителни терапии.

Двата метода се съчетават с режим на вкусно, но балансирано хранене, йога, медитация. Всичко това е в цялостен план, персонално назначен от аюрведа лекаря за всеки пациент след диагностика и съобразно общото състояние, типа тяло, вида на заболяването, неговия стадий.

Всички процедури и дейности се провеждат под лекарски надзор в Аюрведа клиник Банско, която се помещава в апартхотел Лъки Банско 5 звезди.

За профилактика или при симптоми на заболяване, се препоръчват 7-дневните лечебни курсове. При по-леки стадии на болестта е добре да изберете 10 или 14-дневен курс, а при по-сериозни състояния – 21-дневното лечение. Разбира се, ако проблемът е доста напреднал, ще е нужно по-продължително лечение.

Това е – просто изберете пътя към здравето.

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *