Език:

Вижте как да заживеете без болести

Вижте как да заживеете без болести
Кати Васти

Кати Васти | Ayurveda Clinic Bansko

Сезонът в Аюрведа клиник в Банско започна и може да се възползвате – каквото и заболяване да имате, да го излекувате с древната индийска медицина Аюрведа. Тук не само ще ви помогнат да възвърнете здравето си, но и ще ви научат как да го поддържате непоклатимо, без болести.

В Аюрведа клиник в Банско работи единственият у нас изцяло индийски екип, специализиран в Аюрведа. Това са висококвалифицирани медици с практически опит от 12 до 16 години.

Водещият лекар – доктор Махеш Гарже, даже е гуру в Аюрведа, който е лицензиран от индийското правителство по аюрведична медицина и хирургия. Квалифициран е да използва 400 вида лечебни билки.

Доктор Гарже и екипът му не са целогодишно в България. Те приемат в клиниката в Банско в периодите 1 април – 3 юни, както и 23 септември – 25 ноември. През останалото време имат ангажименти в Индия.

Махеш Гарже и съпругата му – аюрведа лекар Мохини Гарже, работят в аюрведичната им клиника в 5-милионният град Пуна.

Аюрведа терапевт Вилас Мангал пък е преподавател в „Arsha Yoga Vedyappetham Coimbatore” – един от най-престижните колежи по Аюрведа, който самият той е завършил. Аюрведа терапевт Данажи Докаре е експерт в различни видове традиционни аюрведични терапии и масажи, както и работи за хирурзи-ортопеди в Пуна.

Аюрведа е на повече от 5000 години и като медицина наистина е намерила лечение на всички болести. Тя обаче е и начин на мислене, начин на живот, цялостна наука и здравна система за духа и тялото.

Затова освен прякото лечение, в Аюрведа клиник в Банско ще ви консултират как да избегнете болестите. Ще ви се направи подробна персонална програма какъв начин на живот да водите след лечението, какво и как да е храненето, какво да промените в отношението си към тялото и съзнанието.

Патрапотали сведа панчакизи | Ayurveda Clinic Bansko

В Аюрведа клиник в Банско ще постигнете пълен детокс на организма. При заболяване това е абсолютно необходимо като част от лечението. Но пък не е нужно да чакате да се разболеете – може да направите и профилактично прочистване на тялото.

В масовия случай у нас това прочистване се налага, защото от вредна храна и вреден начин на хранене, комбинирано с обездвижването, в организма се натрупват многобройни отрови, пестициди, тежки метали, свободни радикали.

Те нарушават природно зададените баланси в организма, започват да затлачват и объркват естествените му функции, и така се стига до болестите.

Прочистването става чрез методите Пурвакарама и Панчакарма, чието лечебно въздействие е признато от Световната здравна организация.

Пурвакарма представлява комплекс от външни процедури – масажи с билки и лечебни масла, билкови сауни, термични процедури и др. Те раздвижват местата с натрупани токсини и разкрасяват. С тях тялото се подготвя за Панчакарма – вътрешно пречистване чрез слабителни и очистителни терапии.

Двата метода се съчетават с режим на вкусно, но балансирано хранене, йога, медитация. Всичко това е в цялостен план, персонално назначен от аюрведа лекаря за всеки пациент след диагностика и съобразно общото състояние, типа тяло, вида на заболяването, неговия стадий.

Всички процедури и дейности се провеждат под лекарски надзор в Аюрведа клиник Банско, която се помещава в апартхотел Лъки Банско 5 звезди.

За профилактика или при симптоми на заболяване, се препоръчват 7-дневните лечебни курсове. При по-леки стадии на болестта е добре да изберете 10 или 14-дневен курс, а при по-сериозни състояния – 21-дневното лечение. Разбира се, ако проблемът е доста напреднал, ще е нужно по-продължително лечение.

Това е – просто изберете пътя към здравето.

ХАРЕСАХТЕ СТАТИЯТА? СПОДЕЛЕТЕ Я С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!
← прочетете и тези статии →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


CAPTCHA Image
Reload Image

© 2014-2019 Лъки Банско – Хотел в Банско на 2015 г. Всички права запазени.

img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.