FB PIXEL

Лечение на хипоспермия и аспермия с Аюрведа

27.11.2019

Определение за семенна течност

Полутечната течност, секретирана от мъжкия орган по време на правенето на любов, се нарича сперма. Ниското производство на сперма илиHypospermia е състоянието на ниското производство на сперма. Пълната липса на сперма е известна като Аспермия. Тези състояния не водят до тежко безплодие, докато не се комбинира с нисък брой сперматозоиди. Ако човек има добър брой сперматозоиди и само секрецията на спермата е проблем, има няколко начина да се излекува.

Причини за проблеми със семенната течност

Проблемите на простатата са основната причина за това състояние. Има една поговорка сред професионалните жените-жени  “мляко цупенето човек “. Това означава стимулиране на мъжката простатата с пръсти, вмъкнати от гърба. Това ще доведе до преливане от цялата сперма, съдържаща се. Жена, коятопритиска простатата на мъжкия с ръката си по време на правенето на любов, ще донесе цялата семенна течност в нея. Ако Мъжкият е плодовит с добър брой сперматозоиди, тя се ражда лесно.

Въпреки, че може да изглежда грубо, това е клинично одобрена практика. Когато човек се консултира с  лекар и е с ниско производство на сперма, първото нещо, което лекарят проверява е простатата. Първо се събира пробата от урината на пациента. След това лекарят или сестрата извършва масажа на простатата, за да събере пробата отеякулирането на течността. Пациентът е направен да уринира отново. Тези три култивирани проби се тестват за определяне на вида на инфекцията в простатната жлеза.

Хипоспермия

Тя може да бъде както вродена, така и самостоятелно индуцирана. Спермата е комбинация от фруктоза и плазмена течност. Ниското производство на сперма е свързано с два основни органа в мъжкия репродуктивен орган. Хипоспермия е обратното състояние на Хиперпермия, където засегнатите мъже произвеждат нисък обем на спермата (< 1.5 ml) от средната сума. Това съчетано снисък брой на сперматозоидите (Олигоспермия) допринася за субфертилността.

Причини

Начинът на живот и патологичните проблеми допринасят за хипоперемия.

Следват вероятните причини за това състояние:

 • Нездравословен начин на живот-консумират прекомерно алкохол и наркотици.
 • Възраст – спермата обем намалява с възрастта
 • Стрес и психологически проблеми
 • Травми или другитестикуларни проблеми
 • Хормонален дисбаланс
 • Ретроградна еякулация
 • Обструкция на еякулаторния канал (EDO)
 • Запушване насеменната везикула
 • семенните везикули-те се намират точно зад простатната жлеза. Те са отговорни за количеството на спермата или производството на семенната плазма.
 • простатата-тази жлеза с размер на орех, съхранява фруктоза. Течността от семенните везикули се отцежда в простатата, събира фруктоза и слиза надолу, за да образува сперма.

Възпрепятстването в пътя на семенните везикули или простатата причинява ниско производство на сперма.

Симптоми на ниско производство на сперма

 • всички хора знаят, че по-голям обем еякулация, удоволствие е оргазмът. Следователно, Hypospermia може да попречи на нормалното удовлетворение от правенето на любов значително в допълнение към намеса в фертилитета.
 • една до две чаена лъжичка сперма (2 до 4 милилитра)на еякулация е нормална. Висока интензивност оргазми може да произведе до 5 милилитър сперма. Нещо по-малко от 1,5 милилитър сперма може да се нарече като ниско производство на сперма.

Лечение

Ниското ниво на обем на спермата дори след няколко дни период на въздържание е признак на хистпоперемия. Това състояние може да бъде излекувано с подходящи лечения.

Лечението за същото може да се направи лесно чрез отстраняване на блоковете в семенните везикули и околните репродуктивни органи. Това може да стане чрез вземане на лекар предписани хапчета и лекарства за кратък период от време. Масажиране също се преподава на няколко двойки да се използва за определен период от време. В някои редки случаи простатната жлеза се нуждае от хирургична интервенция поради големи инфекции. Той ще излекува напълно проблема с ниското производство на сперма и остави човека готов за здравословен секс отново.

За такива пациенти се обучават Kegel упражнения и други техники, за да придобият по-добър контрол по време на еякулацията. Spermac и Vital M-40 капсули са ефективни Билкови средства за лечение на ниско производство на сперма. Човек може да използва тези билкови добавки за подобряване на производството на сперма и увеличаване на броя на сперматозоидите.

Аспермия

Аспермия е състояние, което се случва, когато няма сперма (семенна течност) в еякулацията.

Причини

Ретроградната еякулация е една от основните причини за аспермия, където спермата се пренасочва към пикочния мехур вместо към уретрата (тръбата, която превозва урина и еякулация). Други причини могат да бъдат

 • Алфа блокери
 • Прекомерно използване на наркотици
 • Обструкция на еякулаторния канал
 • Недостиг на андроген

Симптоми

За разлика от азооспермия, Аспермия може да бъде идентифицирана от липсата на сперма при еякулирането (Анеякулация).

Други признаци са както следва:

 • Мътна уринаслед сношение
 • Кръв в спермата(ако е налице) или в урината
 • Болка в скротума(торбичка с кожа, съдържаща тестисите), болка в урината, генитална болка

Лечение на хипоспермия и аспермия с Аюрведа

Аюрведа, науката на живота, превенция и дълголетие, е най-старата и най-холистична и цялостна медицинска система на разположение. Той използва присъщите принципи на природата, за да помогне за поддържане на здравето на човек, като държи тялото, ума и духа на индивида в перфектно равновесие с природата.

Според Аюрведа, Олигоспермия може да бъде корелирана с “Шура kshaya”. Въпреки че нито един от стандартните Аюрведа текстове не споменава за броя на сперматозоидите или подвижността на сперматозоидите, но ясно споменава качеството на спермата под формата на “Shuddha Шура Lakshana”.

В Аюрведа, здрава семенна течност, която е по-плодородна, е описана като:

“шукрам шуклам гуру снайгхам мадахърам bahalam Bahu |.

Това означава, че семенната течност е бяла, тежка, лепкава, сладка на вкус, повече в количество и която може да изглежда като цвета на топено масло или мед или масло винаги е плодородна.

При Vedsuman ние осигуряваме много ефективен, холистичен и широк спектър от терапевтични условия за втвърдяване на Олигоспермия. За постигане на горепосочените качества на спермата се препоръчват стотици формулировки, билки и рецепти, разнообразие от Панчакварта и подмладяващи терапии.

Аюрведа е застъпен за отделен клон, който се занимава с управлението на дефектни сперма и сперматогенезата заедно със сексуалната потенцификация, се нарича vajikarana Тантра (афродизиак медицина). Vajikarana терапия се препоръчва в Аюрведа за мъже, които са над 16 и под 70 за поддържане на оптимална сексуална активност и здрава сперма.

Лечението на хипоспермия и аспермия се състои в приложение на расайани и ваджикара dravyas или лекарства (вивилифиционен или афродизиаци) вътрешно, Панчакварта & Vajikarana терапии за детоксикация и подмладяване заедно с диета и начин на живот промени, не само ще помогне за по-добро разбиране, но също така и за производството на здрави потомство.

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *