Език:

Отървете се от болестите и се подмладете – вижте как

Отървете се от болестите и се подмладете – вижте как
детайли

Аюрведа Клиника - Извършване на Аюрведа ритуал

Уморявате ли се по-лесно от преди? И кръвното ви се е покачило? Или имате проблеми със стомаха, болки в ставите, или безсъние, безпокойство?… От всичко това и всички често срещани в съвремието ни болести, породени от нездравословния заседнал живот и неправилното хранене, можете да се отървете с Аюрведа.

Тази древна индийска медицина – на повече от 5000 години, чиито методи днес са признати от Световната здравна организация, има голям обхват за лечение на множество болести. Тя е система за здраве, съвкупност от пълноценен начин на живот, терапия за тяло, психика, чувства и дух. С процедурите й се изчистват над 50% от тежките метали и вещества в организма; тялото се регенерира, обновява и подмладява като започва да функционира на естествени обороти; възвръща се спокойствието, равновесието и активното, нормално функциониране на организма. Нещо повече – в Аюрведа се определя много точно болестният процес, преди болестта да е видимо потвърдена.

Чрез откриване на ранните симптоми на дисбаланс и реакцията на организма, Аюрведичният лекар може да определи и бъдещо заболяване. Така Аюрведа процедурите помагат на здравия да запази своето здраве, а на болния – да си го върне.

Лечение и подобряване на тонуса с тази древна медицина ще намерите в Аюрведа Клиник Банско –  първия индийски център в България, който използва системата за лечение Аюрведа с нейното пълно пречистване на организма в съчетание с подмладяване и разкрасяване по двата метода Пурвакарма и Панчакарма. Това пречистване на тялото от токсини, свободни радикали и тежки метали се комбинира със специален хранителен режим. Той е строго индивидуален според състоянието ви и се съставя от специалистите в клиниката. Всичко това се съчетава с лечебна гимнастика и почивка, също назначени от Аюрведичен лекар в клиниката.

Аюрведа Клиника - Основна зала за Аюрведа

Условията в Аюрведа клиник Банско са като в петзвезден хотел, защото клиниката се намира в петзвезден хотел – ползва се базата на апартхотел Лъки Банско.

Какви са процедурите? При Пурвакарма се комбинират различни външни процедури – използване на масла, топли компреси, сауна с билки, обливане с масла, масажи с билки и масла, редица термични процедури, чиято цел е да изведат токсините от тялото и да подпомагат за здравословното разкрасяване на тялото и кожата.

Панчакарма представлява метода за вътрешното изчистване на токсините от организма чрез различни слабителни и очистителни терапии.

Хранителният режим е индивидуален, но като цяло в Аюрведа се отделя голямо значение на храненето като източник на жизнена енергия. Употребяват се качествени пресни или прясно приготвени продукти в съответното време. Аюрведа препоръчва 3 хранения на ден, като е препоръчително храната да е вкусна за човек и по този начин ще бъде полезна за него.

Какви болести по-конкретно се лекуват? Много са: пропблемно храносмилане, киселинност в организма, констипация, колит, хемороиди, различни форми на хепатит; високо кръвно налягане, нарушения при коронарното кръвообръщение,сърдечни болести, синуит, кашлица, студова алергия; артрит, спондилоза и сподилит, подагра; камъни в бъбреците, простатит, нарушения на бъбречната функция; псориазис, екзема, косопад, пъпки по кожата; женски болести: проблеми с цикъла, кисти, фиброма, безплодие; детски болести: понижен имунитет, настинка с кашлица, недохранване, липса на фокус в учението; психологически проблеми: пристрастеност, депресия, безсъние, безпокойство; нарушения при движение; парализа, травми след прекаран мозъчен инсулт… А има и още!

Периодите на курсовете са съответно 7, 10, 14 и 21 дни. Специалистите от клиниката считат, че за профилактика на здравословното състояние или лечение на вече проявени симптоми на болестта е подходящ 7-дневният период. За лечение на по-леки болестни процеси, подходящи са 10-дневен и 14-дневен период. При по-сериозни здравословни проблеми се насочете към 21-дневен период.

По време на този период Вие ще сте под непрекъснатите грижи на нашите лекари и терапевти, като по 2 или 3 пъти на ден ще има терапии с традиционни терапевтични масла, билки и чай за детоксикация, био храна, сготвена по изискванията на системата Аюрведа, ще се отделя специално време за почиване, йога и медитация.

В случай, че не страдате от заболявания, тогава фокусът няма да бъде насочен към лекуване, а ще се съсредоточи над Вашето профилактично пречистване, съчетано с подмладяване и разкрасяване.

Всъщност в превод от санскрит Аюрведа означава „аюр” /живот/ и „веда” /знание/.

Принципите на Аюрведа уверяват, че здравият човек е щастлив човек и колкото по-здрави сме, толкова по-щастливи сме.

Ако и вие смятате така – потърсете Аюрведа клиник Банско!

 

ХАРЕСАХТЕ СТАТИЯТА? СПОДЕЛЕТЕ Я С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!

2 коментара

  1. Avatar for Ayurvedabansko
   Author

   Здравейте,

   Можете да попълните формата за запитване тук: https://www.ayurvedabansko.bg/reservation/
   След като получим запитване, наш консултант ще се свърже с вас, за да обсъдим детайлите по вашето настаняване.

   Хубав ден,
   Екипът на Аюрведа Клиник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


CAPTCHA Image
Reload Image

© 2014-2019 Лъки Банско – Хотел в Банско на 2015 г. Всички права запазени.

img

За да разберете какво е Вашето здраве според Аюрведа, моля, попълнете теста.

img

To find out what your health is according to Ayurveda, please complete the test..

Чтобы выяснить, что ваше здоровье согласно Аюрведе, пожалуйста, заполните тест.