FB PIXEL

Отървете се от болестите и се подмладете – вижте как

21.09.2016

Аюрведа Клиника - Извършване на Аюрведа ритуал

Уморявате ли се по-лесно от преди? И кръвното ви се е покачило? Или имате проблеми със стомаха, болки в ставите, или безсъние, безпокойство?… От всичко това и всички често срещани в съвремието ни болести, породени от нездравословния заседнал живот и неправилното хранене, можете да се отървете с Аюрведа.

Тази древна индийска медицина – на повече от 5000 години, чиито методи днес са признати от Световната здравна организация, има голям обхват за лечение на множество болести. Тя е система за здраве, съвкупност от пълноценен начин на живот, терапия за тяло, психика, чувства и дух. С процедурите й се изчистват над 50% от тежките метали и вещества в организма; тялото се регенерира, обновява и подмладява като започва да функционира на естествени обороти; възвръща се спокойствието, равновесието и активното, нормално функциониране на организма. Нещо повече – в Аюрведа се определя много точно болестният процес, преди болестта да е видимо потвърдена.

Чрез откриване на ранните симптоми на дисбаланс и реакцията на организма, Аюрведичният лекар може да определи и бъдещо заболяване. Така Аюрведа процедурите помагат на здравия да запази своето здраве, а на болния – да си го върне.

Лечение и подобряване на тонуса с тази древна медицина ще намерите в Аюрведа Клиник Банско –  първия индийски център в България, който използва системата за лечение Аюрведа с нейното пълно пречистване на организма в съчетание с подмладяване и разкрасяване по двата метода Пурвакарма и Панчакарма. Това пречистване на тялото от токсини, свободни радикали и тежки метали се комбинира със специален хранителен режим. Той е строго индивидуален според състоянието ви и се съставя от специалистите в клиниката. Всичко това се съчетава с лечебна гимнастика и почивка, също назначени от Аюрведичен лекар в клиниката.

Аюрведа Клиника - Основна зала за Аюрведа

Условията в Аюрведа клиник Банско са като в петзвезден хотел, защото клиниката се намира в петзвезден хотел – ползва се базата на апартхотел Лъки Банско.

Какви са процедурите? При Пурвакарма се комбинират различни външни процедури – използване на масла, топли компреси, сауна с билки, обливане с масла, масажи с билки и масла, редица термични процедури, чиято цел е да изведат токсините от тялото и да подпомагат за здравословното разкрасяване на тялото и кожата.

Панчакарма представлява метода за вътрешното изчистване на токсините от организма чрез различни слабителни и очистителни терапии.

Хранителният режим е индивидуален, но като цяло в Аюрведа се отделя голямо значение на храненето като източник на жизнена енергия. Употребяват се качествени пресни или прясно приготвени продукти в съответното време. Аюрведа препоръчва 3 хранения на ден, като е препоръчително храната да е вкусна за човек и по този начин ще бъде полезна за него.

Какви болести по-конкретно се лекуват? Много са: пропблемно храносмилане, киселинност в организма, констипация, колит, хемороиди, различни форми на хепатит; високо кръвно налягане, нарушения при коронарното кръвообръщение,сърдечни болести, синуит, кашлица, студова алергия; артрит, спондилоза и сподилит, подагра; камъни в бъбреците, простатит, нарушения на бъбречната функция; псориазис, екзема, косопад, пъпки по кожата; женски болести: проблеми с цикъла, кисти, фиброма, безплодие; детски болести: понижен имунитет, настинка с кашлица, недохранване, липса на фокус в учението; психологически проблеми: пристрастеност, депресия, безсъние, безпокойство; нарушения при движение; парализа, травми след прекаран мозъчен инсулт… А има и още!

Периодите на курсовете са съответно 7, 10, 14 и 21 дни. Специалистите от клиниката считат, че за профилактика на здравословното състояние или лечение на вече проявени симптоми на болестта е подходящ 7-дневният период. За лечение на по-леки болестни процеси, подходящи са 10-дневен и 14-дневен период. При по-сериозни здравословни проблеми се насочете към 21-дневен период.

По време на този период Вие ще сте под непрекъснатите грижи на нашите лекари и терапевти, като по 2 или 3 пъти на ден ще има терапии с традиционни терапевтични масла, билки и чай за детоксикация, био храна, сготвена по изискванията на системата Аюрведа, ще се отделя специално време за почиване, йога и медитация.

В случай, че не страдате от заболявания, тогава фокусът няма да бъде насочен към лекуване, а ще се съсредоточи над Вашето профилактично пречистване, съчетано с подмладяване и разкрасяване.

Всъщност в превод от санскрит Аюрведа означава „аюр” /живот/ и „веда” /знание/.

Принципите на Аюрведа уверяват, че здравият човек е щастлив човек и колкото по-здрави сме, толкова по-щастливи сме.

Ако и вие смятате така – потърсете Аюрведа клиник Банско!

 

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *